03
10 2014
911

Investiţiile străine directe au sporit de peste 4 ori, în trimestrul doi

În aprilie-iunie curent, fluxurile nete de investiţii directe au sporit de 4,3 ori faţă de primul trimestru şi au însumat 53,12 mil. de dolari. Potrivit datelor Băncii Naţionale a Moldovei, intrările de investiţii străine directe în economia naţională au totalizat 97,1 mil. dolari.

Peste 71% din investiţii au fost făcute în capitalul social. În sectorul bancar intrările în capital social din România şi Rusia au fost de 8,34 mil. de dolari. Totodată, intrările în capitalul social al altor sectoare au totalizat 60,97 mil. de dolari, cele mai semnificative fiind din Austria, Olanda, Elveţia şi Italia.

În acelaşi timp, ieşirile de investiţii directe peste hotare au constituit 5,46 mil. de dolari, din care participaţiile la capitalul social deţin 91,6%. Ieşirile de capital aferente investiţiilor străine directe au însumat 38,52 mil. de dolari, ca rezultat al rambursărilor de împrumuturi intragrup şi al retragerii capitalului acţionar din alte sectoare.

Potrivit datelor BNM, la sfârşitul semestrului doi stocul de investiţii străine directe constituia 3 mld. 603 mil. de dolari, în creştere cu aproape cinci milioane faţă de semestrul întâi, însă cu peste 10 mil. mai puţin faţă de începutul anului.

via | eco.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.