29
02 2016
860

Opt companii din Republica Moldova au obținut titlul de „Operator Alimentar Responsabil 2015”

Fundația Est-Europeană a desfășurat, la 26 februarie curent, ceremonia de premiere a celei de-a doua ediții a concursului „Promovăm Siguranța Alimentară”. Învingătorii au fost desemnați în rezultatul inspecției efectuate de experți independenți, contractați de Fundație, precum și în baza analizelor de laborator ale produselor. Astfel, patru companii din Republica Moldova au obținut titlul de „Operator Alimentar Responsabil 2015”, Premii pentru Excelență la Categoria Aur, iar alte patru - la Categoria Argint. Scopul concursului constă în identificarea companiilor ce activează în domeniul alimentar în mod responsabil, ținând cont de drepturile și interesele consumatorului. Acțiunea a avut loc în cadrul proiectului “Armonizarea politicilor în domeniul sanitar ale Republicii Moldova și Georgiei cu cele din UE”. Sorin Mereacre, președintele Fundației Est-Europene, a venit cu un mesaj de mulțumire către participanții galei de premiere a operatorilor responsabili, apreciind curajul companiilor care s-au înscris în concurs. El a remarcat faptul că, spre deosebire de prima ediție a concursului, numărul particicpanților s-a triplat, ceea ce este un succes al evenimentului. Signe Burgstaller, ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, a remarcat faptul că odată cu semnarea Acordului de Asociere, și în special a Zonei de comerț liber cu UE, se deschid noi oportunități atât pentru producătorii din Republica Moldova, de a exporta produse pe piața UE, cât și pentru consumatorii din UE. Astfel, titlul de „Operator Alimentar Responsabil 2015”, Premii pentru Excelență, Categoria Argint, au fost decernate la 4 companii:
  1. „Prosper Pro” SRL, Cafenea „Blinoff” din Chișinău;
  2. „Smokehouse” SRL din Chișinău;
  3. „Oky Doky” SRL din Chișinău;
  4. S.C. „Telius-C.C.C.” SRL, Bar „Kalsberg Grill Pub” și Cafenea „Malina”, din municipiul Bălți.
Iar titlul de „Operator Alimentar Responsabil 2015”, Premii pentru Excelență, Categoria Aur, experții au decis să înmâneze companiilor:
  1. „Schif-1” SRL, Cafenea „Balcan” din Cahul;
  2. S.A. “Fabrica de brânzeturi din Cahul”;
  3. „Monicol” SRL din Chișinău;
  4. „Pan-Carleal” SRL din Chișinău.
În calitate de trofee aceștia au primit statuete de bronz, realizate de artistul plastic din Republica Moldova Veaceslav Jiglițchi.


via | www.realitatea.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.