28
08 2014
940

Producătorii de fructe şi legume vor fi scutiţi de preţurile indicative de export

Exportatorii moldoveni de fructe şi legume vor fi scutiţi de la 1 septembrie de preţurile indicative de export, care se aplică la vamă. Acest fapt se datorează intrării în vigoare provizorie a prevederilor Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător la începutul lunii viitoare, informează MOLDPRES. Preţurile indicative de export reprezintă preţurile utilizate de organele vamale pentru a limita exportul de anumite mărfuri sau a nu permite micşorarea preţurilor declarate în vamă. Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că despre această prevedere a discutat ieri cu viceprim-ministrul României Daniel Constantin, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, şi premierul ţării vecine, Victor Ponta.
Am primit asigurări că toate structurile vamale au fost deja informate despre această prevedere. Preţul de intrare reprezintă un mare impediment pentru toţi exportatorii de fructe şi legume în Uniunea Europeană, a afirmat Bumacov.
Producătorii agricoli moldoveni pot exporta anual pînă la 80 mii de tone de fructe şi legume în UE, fiind totodată scutiţi şi de taxele vamale. Dacă această cantitate va fi depăşită, preţurile de intrare vor intra în vigoare pentru marfa suplimentară.

via moldpres.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.