01
09 2014
1955

Topul băncilor din Moldova care plătesc cel mai mare salariu angajaților săi

Cel mai mic salariu mediu din sectorul bancar este circa 2,8 mii lei, iar cel mai mare — 16,7 mii lei. Cum își remunerează băncile salariații și cum se poziționează acestea față de întregul sector financiar și de asigurări.

Venitul mediu al unui angajat în sectorul bancar a fost în luna iunie 6599 lei, conform cifrelor oferite de Biroul Național de Statistică și de Banca Națională a Moldovei. Acesta include salariul de bază și toate plățile suplimentare plătite, în mediu pe total angajați ai băncilor.Cel mai mare venit mediu lunar în luna iunie l-au avut angajații BCR Chișinău. Aceștia au primit în mediu câte 16,7 mii lei. Cel mai puțin au primit salariații Băncii de Economii — circa 2,8 mii lei. În mediu băncile și-au remunerat personalul cu câte 6,6 mii lei. Printre primele trei bănci se mai numără Unibank cu un venit mediu de 10,6 mii lei pe salariat și Banca Socială cu 8,8 mii lei.

Pe total primele șase luni ale anului 2014, situația diferă puțin. Lider la fel este BCR Chișinău cu 16,5 mii lei în mediu pe lună. Următorii clasați însă sunt alții: ProCredit Bank cu 8,6 mii lei și EXIMBANK cu 8,5 mii lei. La coada clasamentului la fel se află angajații Băncii de Economii, având un venit mediu de 2,9 mii lei. În mediu în primele șase luni ale anului 2014 cheltuielile băncilor cu remunerarea personalului, sub toate formele, a constituit 6298 lei lunar pe angajat.Comparativ cu indicatorii pe total societăți financiare și de asigurări, băncile prezintă cifre mai modeste decât alte companii din acest domeniu.

Pe lângă bănci, din acest sector mai fac parte companiile de asigurări, companiile de leasing, întreprinderile de microfinanțare și altele.

În prima jumătate a anului, remunerația medie lunară în societățile financiare și de asigurări a variat între 6,7 mii lei și 8,1 mii lei. În luna iunie aceasta a constituit 8129 lei, băncile având 6599 lei.via agora.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.