08
10 2014
1518

Viitorul Poştei stă în dezvoltarea unor servicii noi, solicitate de populaţie

Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, a declarat astăzi că în era informațională, când oamenii scriu tot mai puține scrisori iar presa scrisă este înlocuită de cea electronică, viitorul Poștei este în dezvoltarea unor servicii noi, solicitate de populație, cum este cel al transferurilor băneşti. Ministrul a făcut declarația în cadrul unei întâlniri cu angajații Direcției Poștale Chișinău, cu ocazia aniversării de 70 de ani ai întreprinderii. În acest context, ministrul a precizat că de ieri a intrat în vigoare acordul privind transferurile bănești din Italia la un comision de numai 5 euro. Potrivit lui Pavel Filip, deja au fost făcute primele 5 transferuri din această țară şi în curând se vor porni transferurile prin rețeaua oficiilor poștale din Spania și Portugalia. Potrivit ministrului Pavel Filip, între serviciile pe care Poşta poate miza pentru dezvoltarea sa viitoare se numără curieratul rapid, transportarea trimiterilor poştale la destinaţie în orice colţ al ţării, dezvoltarea serviciilor financiare și prestarea serviciilor electronice la oficiile poștale în baza principiului ghișeul unic.
Ne propunem să creăm o Bancă a Poștei Moldovei. Având în vederea rețeaua capilară de oficii poștale, aceasta ar putea deveni o instituție financiară puternică și de încredere în rândurile populației, a adăugat Pavel Filip.
Ministrul şi-a exprimat încrederea că Poşta are capacitatea şi potenţialul de a fi o întreprindere profitabilă, cu care angajații săi să se mândrească.
Pe lângă strategii și politici, ne-am propus să facem acțiuni concrete pentru a îmbunătăți viața oamenilor. Ne dorim ca cetățenii să resimtă creşterea economică în buzunarele lor. Ne propunem ca salariile angajaților Poștei Moldovei să le ajungă pe cele din domeniul IT, a conchis Pavel Filip.
Ministrul a felicitat angajații Direcției poștale Chișinău cu ocazia aniversării întreprinderii și cu prilejul Zilei Mondiale a Poștei și a lucrătorului poștal, marcată anual pe 9 octombrie.

via mtic.gov.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.