17
03 2016
826

Zece autorități administrative centrale și organe subordonate acestora sunt supuse evaluării performanței

Camera de Comerț și Industrie informează despre implementarea de către Jacobs, Cordova & Associates a Proiectului privind dezvoltarea indicatorilor de performanță și a metodologiei de evaluare a impactului autoritaților publice în procesul de executare a funcțiilor de reglementare.

Potrivit unui comunicat de presă al CCI, în acest sens, a fost selectată o lista de 10 autorități administrative centrale și organe subordonate autorităților administrative centrale ce sunt supuse evaluării performanței începând cu 1 ianuarie 2016 și anume:

  1. Camera de Licenţiere
  2. Institutul National de Metrologie
  3. Inspectoratul Fiscal Principal de Stat
  4. Serviciul Vamal
  5. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor
  6. Agenţia Naţională Transport Auto
  7. Inspectoratul de Stat al muncii
  8. Inspectoratul Ecologic de Stat
  9. Inspecția de Stat în Construcții
  10. Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătăţii Publice
În această ordine de idei, CCI are sarcina de a identifica în jur de 300 de companii interesate de a participa în procesul de monitorizare și evaluare a autorităților menționate mai sus. Procesul de evaluare va fi realizat in baza unei metodologii si a unor indicatori de performanță ce urmează a fi aprobate prin Hotărâre de Guvern.

Proiectul documentului este în proces de dezbatere în cadrul Grupului de Lucru privind reglementarea activității de întreprinzător de pe lîngă Ministerul Economiei.

via | www.realitatea.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.