25
09 2014
1156

Tânăr şi nehotărât? Top 10 joburi potrivite pentru cei care nu au împlinit 30 de ani

Prima decadă a vieţii de adult poate fi confuză, dar şi foarte palpitantă. În perioada în care tinerii încearcă să îşi dea seama ce vor cu adevărat de la viaţă, una dintre «grijile» cele mai mari este găsirea unui job care sa îi faca fericiţi.

Site-ul de profil Glassdoor din SUA a încercat să afle care sunt cele mai bune 10 joburi pentru persoanele între 20 şi 30 de ani. Pentru a alcătui această lista, a luat în considerare rapoartele privind locul de muncă făcute pe site de angajaţii care se încadrau în această limita de vârstă, în ultimii 3 ani.

În fiecare raport, angajaţii clasau satisfacţia jobului pe o scară de la 1 la 5, 1 fiind total nesatisfăcător şi 5 fiind foarte mulţumitor. Persoanele de 20 şi ceva de ani au bifat la jobul de marketing manager o satisfacţie medie de 4, făcând astfel jobul numărul unu în rândul tinerilor profesionişti.

Scott Dobroski, expert al site-ului, spune că farmecul acestui job constă în felul în care dăruieşte tinerilor ce e mai bun din ambele lumi care contează pentru ei la vârsta aceasta: un drum clar şi definit în ceea ce priveşte cariera, dar şi oportunitatea de a fi creativ, într-un mediu unde se pune accent pe colaborare.De asemenea, tinerii au raportat un grad de satisfacţie mare pentru joburile de inginer software şi inginer mecanic. În cazul acesta, potrivit lui Dobroski, punctele forte sunt posibilitatea de a construi lucruri utile, dar şi ocazia de a învăţa de la colegi mai experimentaţi.

«Toata lumea aici este foarte săritoare şi respectuoasă. Toţi vor să se asigure că ştii ce trebuie să faci», potrivit unui inginer mecanic.

Dar perspectiva unei cariere lungi nu este singurul aspect care te poate face fericit la locul de muncă între 20 şi 30 de ani. Joburile care nu se înscriu în hora gulerelor albe, precum barman sau salvamar, au ajuns, în mod surprinzător, în top 10 cele mai satisfăcătoare joburi.

Motivele? Programul de lucru flexibil şi atmosfera socială placută.

Această varietate de alegeri arată ca gradul de satisfacţie la job poate varia în funcţie de individ, mai spune Dobroski, citat de Business Insider.

via eco.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.