12
12 2013
1252

În 2014, în Moldova se planifică crearea unui regim favorabil de administrare fiscală şi vamală pentru proiectele investiţionale

Acestea sunt prevederile proiectului politicii bugetar – fiscală pentru anul viitor care a fost aprobat anterior de Guvern şi urmează să fie examinat în scurt timp de Parlament.

Ministrul Finanţelor, Anatol Arapu a anunţat că se propune prelungirea termenului de plată a TVA şi a taxei vamale în limita de 180 zile din momentul importului materiei prime, materialelor, accesoriilor, ambalajului primar şi articolelor de completare utilizate la fabricarea în exclusivitate a mărfurilor destinate exportului.

Dacă într-o perioadă de 180 de zile are loc exportul mărfurilor obţinute din prelucrarea materiei prime, materiale, accesorii, ambalajul primar şi articole de completare, TVA şi taxele vamale nu sunt turnate în buget.

În context, se prevede o nouă alternativă de acordare a garanţiilor organelor vamale, precum şi noua ordine de prezentare a garanţiilor, datorită cărora nu se permite excluderea, chiar şi temporară, a mijloacelor băneşti din fluxul agentului economic.

De asemenea, se prevede modificarea termenului de restituire la TVA la investiţii (cheltuieli) capitale, de la 3 perioade fiscale (90 zile) la 45 de zile.

via infomarket.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.