26
11 2013
518

Marile bănci din SUA ar putea taxa deponenţii, în loc să le plătească dobândă

Populaţia şi companiile din Statele Unite ar putea ajunge în situaţia de a plăti pentru a-şi ţine banii la bancă, dacă Rezerva Federală americană (Fed) reduce dobânda pe care o achită pentru fondurile atrase de la instituţiile de credit, au avertizat mai multe mari bănci americane.

Deponenţii din SUA trebuie să accepte în prezent dobânzi apropiate de zero, dar situaţia în care vor fi nevoiţi să plătească pentru a-şi ţine banii la bancă ar fi una neobişnuită, scrie Financial Times.

Avertismentul şefilor marilor bănci din SUA evidenţiază pericolele unei strategii de care Fed s-ar putea folosi pentru a atenua impactul unei eventuale reduceri a programului de achiziţii de obligaţiuni, în valoare dee 85 de miliarde de dolari lunar. Programul Fed introduce lichidităţi semnificative în sistemul financiar şi a susţinut pieţele de capital la nivel global în ultimii ani.

Transcriptul şedinţei din octombrie a Fed, publicat săptămâna trecută, arată că banca centrală se îndreaptă către o reducere a achiziţiilor de obligaţiuni în lunile următoare, posibil chiar din decembrie. Fed vrea să găsească o altă modalitate de a sprijini economia. Cei mai mulţi dintre oficialii prezenţi la şedinţă au considerat scăderea dobânzilor la dezpozitele constituite de bănci la Fed drept o opţiune care merită analizată.

via www.businessmagazin.ro

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.