Новости

Accesul direct al persoanelor fizice la VMS

Persoanele fizice ar putea obține accesul la cumpărarea valorilor mobiliare de stat (VMS) printr-o platformă electronică, în care emisiunile de VMS vor fi efectuate prin plasament direct doar către persoane fizice, fără licitații și fără intermediere prin dealerii primari.
 
Ministerul Finanțelor anunță despre inițierea procesului de elaborare a proiectului hotărârii de Guvern „Cu privire la aprobarea Conceptului Programului de vânzare directă a valorilor mobiliare de stat persoanelor fizice în Republica Moldova”
 

Propinerile și sugestiile persoanelor interesate sunt acceptate până la data de 23 decembrie curent de către Oxana Pui, consultant principal, Secția angajamente interne (număr de telefon 022 26 28 20; e-mail: oxana.pui@mf.gov.md).

 

Amintim, valorile mobiliare de stat sunt instrumente financiare care atestă datoria publică, sub formă de bonuri de trezorerie și obligațiuni de stat, constituind împrumuturi ale statului în monedă națională pe termen scurt, mediu și lung. Valoarea nominală a acestora este de 100 lei, iar termenul de circulație - 91, 182 și 364 zile pentru bonurile de trezorerie și de la 1 an până la 5 ani pentru obligaţiunile de stat.

 

Conform Regulamentului cu privire la plasarea, tranzacționarea și răscumpărareavalorilor mobiliare de stat în formă de înscriere în cont , persoanele fizice şi persoanele juridice, rezidente sau nerezidente, pot să participe la licitaţii numai prin intermediul dealerilor primari.

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md" | Министерство финансов Республики Молдова

879 просмотры

Дата публикации:

10 Декабрь /2020 13:18

Тематика:

Новости

Ключевые слова

VMS | anunt | ministerul finantelor

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon