Новости

Catalogul mijloacelor fixe pentru instituțiile bugetare

Autoritățile intenționează să stabilească un catalog separat al mijloacelor fixe, ce urmează a fi utilizat doar de autorităţile/instituţiile bugetare (publice) în scopuri de raportare financiară. Ministerul Finanțelor propune pentru consultări publice proiectul hotărârii Executivului cu privire la modificarea unor hotărâri ale Guvernului, iar una dintre modificări vizează ajustarea Catalogului mijloacelor fixe, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.941/2020.
 
Scopul intervenției este eliminarea din textul Hotărârii prenotate a prevederilor ce țin de modul de recunoaștere a mijloacelor fixe de către autoritățile/instituțiile bugetare (publice), de stabilire a duratei de funcționare utilă a mijloacelor fixe de către entitățile bugetare, precum și a prevederilor ce stabilesc că Catalogul aprobat prin HG nr.941/2020  se aplică de către autoritățile/instituțiile bugetare (publice) pentru mijloacele fixe puse în funcțiune începând cu 1 ianuarie 2022.
 
Astfel, Catalogul mijloacelor fixe în vigoare la momentul de față se va aplică în scopuri fiscale doar de către persoanele juridice şi fizice care desfășoară activitate de întreprinzător. 
 
Autorii preconizează că prevederile proiectului vor intră în vigoare la data publicării documentului aprobat în Monitorul Oficial și vor fi puse în aplicare începând cu perioada fiscală a anului 2022.
 
Cu detalii vom reveni pe măsura promovării proiectului.

Tatiana Smeșnaia

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md" | Министерство финансов Республики Молдова

1529 просмотры

Дата публикации:

04 Апрель /2022 09:16

Catalogul tematic

Налоговое администрирование | Новости | Основные средства

Ключевые слова

proiect hotarire guvern | Ministerul Finanţelor | durata de funcționare utilă | institutii bugetare

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon