Новости

CNAS: modificarea regimului de impunere a testelor la Covid19

Casa Naţională de Asigurări Sociale atenționează plătitorii de contribuţii că, prin Legea nr. 224 din 4 decembrie 2020 cu privire la modificarea unor acte normative care a fost publicată în „Monitorul Oficial” nr. 353-357 din 22 decembrie 2020, au fost operate modificări în Legea nr. 489/1999 privind sistemul public de asigurări sociale.
 
Astfel, Anexa nr. 3 (Tipuri de drepturi şi de venituri din care nu se calculează contribuţii de asigurări sociale de stat obligatorii) a fost completată cu un punct cu următorul cuprins: 41) plățile efectuate de angajator pentru testarea salariaților în vederea depistării prezenței virusului SARS-CoV-2”.
 
Respectiv, plățile efectuate de către angajator pentru testarea salariaților în vederea identificării virusului SARS-CoV-2 constituie facilităţi acordate de angajator din care nu se calculează contribuţii de asigurări sociale de stat obligatorii.
 

Aceste prevederi au intrat în vigoare la data de 22 decembrie 2020.

 

Plățile efectuate de către angajator pentru testarea salariaților în vederea identificării virusului Covid19 până la intrarea în vigoare a prevederilor menţionate constituie recompense plătite de angajator din care se calculează contribuţii de asigurări sociale de stat obligatorii şi se declară în tabelul nr. 3 al Dării de seamă privind reţinerea impozitului pe venit, a primelor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală şi a contribuţiilor de asigurări sociale de stat obligatorii calculate (Forma IPC18) de comun cu salariile calculate şi alte recompense.

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md" | Национальная Касса Социального Страхования РМ

2141 просмотры

Дата публикации:

29 Декабрь /2020 08:00

Catalogul tematic

Государственное социальное страхование | Новости

Ключевые слова

teste | covid-19 | contributii | monitorul.fisc.md

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon