Новости

Doar medicii vaccinați vor primi indemnizația unică

Angajații sistemului de sănătate care evită administrarea vaccinului nu vor mai beneficia de indemnizația unică în mărime de 16 mii lei oferită din partea statului în cazul îmbolnăvirii de Covid-19. În Monitorul Oficial de astăzi, 23 noiembrie, a fost publicată Legea nr. 169 din 11 noiembrie 2021 pentru modificarea Legii nr. 69/2020 cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și modificarea unor acte normative. Prevederile acesteia intră în vigoare din data publicării.
 
 
Modificările au ca scop ajustarea măsurilor de sprijin pentru lucrătorii medicali expuși riscului de îmbolnăvire în contextul pandemiei COVID-19.

 

Potrivit noilor prevederi, indemnizația unică în mărime de 16 mii lei va fi stabilită pentru angajaţii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică implicaţi în diagnosticul şi supravegherea epidemiologică a cazurilor de COVID-19, personalul medical angajat în instituţiile medicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, al Ministerului Apărării, al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor și al Serviciului de Informații și Securitate, personalul medical angajat în instituţiile medico-sanitare publice de asistență medicală spitalicească, în instituțiile de asistenţă medicală urgentă prespitalicească, de asistență medicală specializată de ambulator, de asistenţă medicală primară, care au fost vaccinați împotriva Covid-19 și pe parcursul anului 2021 s-au infectat.

 

Proiectul mai prevede că indemnizația unică în mărime de 100 mii lei pentru personalul din cadrul instituțiilor medico-sanitare implicat nemijlocit în desfășurarea activităților de combatere a pandemiei, care a decedat în lupta cu COVID-19, va fi acordată urmașilor doar în cazul în care persoana decedată a fost vaccinată.

 

În același timp, documentul stabilește faptul că angajații care au contraindicații medicale pentru vaccinare împotriva COVID-19 nu vor fi admiși să activeze în focarele cu COVID-19, fiind transferați în alte subdiviziuni.

author icon

Марина Кэлдаре

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md" | Парламент Республики Молдова

723 просмотры

Дата публикации:

23 Ноябрь /2021 13:36

Catalogul tematic

Обязательное медицинское страхование | Новости

Ключевые слова

Indemnizaţia unică | medici vaccinați | modificari legislative

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon