Новости

Finanțarea proiectelor în derulare. Asistență tehnică suplimentară

Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) va oferi Republicii Moldova asistență tehnică adițională sub formă de personal și bunuri materiale, precum și eventuale contribuții financiare în valoare totală de până la 10,7 mil. euro pentru finanțarea a două proiecte în derulare„Consilierea politică a Republicii Moldova” (2,5 mil. euro) și „Întreprinderi și comune puternice pentru Republica Moldova” (8,2 mil. euro).
 
Proiectul hotărârii de Guvern pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Înţelegerii întocmite prin schimb de note dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Federale Germania privind cooperarea tehnică a fost aprobat de Executiv în ședința din 20 aprilie 2022.

 

Conform documentului, angajamentele privind proiectele menționate și alocarea sumei referitoare la cooperarea tehnică se vor anula fără înlocuire, în măsura în care contractele de implementare încheiate între organizația de implementare și instituțiile care vor fi împuternicite pentru realizarea proiectelor nu vor fi încheiate în termen de 5 ani de la anul alocării, adică până la data de 25 noiembrie 2026.

 

Înțelegerea va intra în vigoare la data Notei de răspuns, care exprimă consimțământul Guvernului RM ca urmare a îndeplinirii procedurilor stabilite de legislația națională pentru intrarea în vigoare a documentului.

 

Prin oferirea asistenței tehnice sistematice din partea GIZ, statele-părți continuă angajamentul său comun de a contribui la realizarea dezvoltării globale durabile, exprimată prin eficacitate economică, justiție socială, sustenabilitate ecologică și bună guvernare.

 

GIZ activează în Republica Moldova din anul 1994 și, pe parcursul anilor, a oferit asistență pentru implementarea mai multor proiecte, printre care: Îmbunătăţirea siguranţei alimentelor în RM (perioada 2015-2018, bugetul – 1,3 mil euro); Consilierea Guvernului în reforma economică (faza a II) (perioada 2016-2018, bugetul – 2,8 mil euro); Calitatea şi eficienţa serviciilor de sănătate (perioada 2014-2017, bugetul – 3,0 mil euro); Reforma structurală în educaţia şi formarea profesională (VET) (perioada 2015-2018, bugetul – 2,0 mil euro) etc.

author icon

Марина Кэлдаре

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md" | Правительство Республики Молдова

492 просмотры

Дата публикации:

21 Апрель /2022 07:56

Тематика:

Новости

Ключевые слова

asistenţă tehnică | Proiect | GIZ Moldova | guvern Moldova

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon