Новости

Fluctuațiile veniturilor pe piața de comunicații electronice

Volumul veniturilor provenite din activitățile desfășurate în sectorul comunicațiilor electronice (telefonie mobilă și fixă, Internet mobil și fix, transmisie și retransmisie a programelor audiovizuale și alte activități în domeniul comunicațiilor electronice) a însumat 1,44 mld. lei și s-a diminuat în trimestrul I al anului 2021 față de perioada similară a anului precedent cu 1,3%.
 
Conform datelor din raportul Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) privind evoluția pieței respective în ianuarie-martie anul curent, diminuarea a fost determinată de scăderea veniturilor realizate din vânzarea serviciilor de telefonie fixă cu 8,8% (până la 88,7 mil. lei) și telefonie mobile cu 7% (până la 693,3 mil. lei).

 

În același timp, veniturile din vânzarea serviciilor de Internet mobil, Internet fix, servicii de televiziune furnizate contra plată și veniturile din alte activități în domeniul comunicațiilor electronice în perioada de raportare au fost în creștere. Astfel, veniturile din vânzarea serviciilor de Internet mobil au crescut cu 1,8% și au atins 304 mil. lei; din vânzarea serviciilor de Internet fix s-au majorat cu 6,7% și au constituit 364,2 mil. lei; din vânzarea serviciilor de televiziune furnizate contra plată au sporit cu 3,1% și au însumat 47 mil. lei; din alte activități realizate în domeniul comunicațiilor electronice au sporit cu 15,4% și au totalizat 171,3 mil. lei.

 

ANRCETI comunică că cel mai mare venit mediu lunar per utilizator a fost înregistrat pe piața serviciilor de acces la Internet fix (de 167,9 lei), deși acesta a fost în scădere cu 0,5% față de perioada similară a anului trecut. Valoarea indicatorului pe piața serviciilor de Internet mobil dedicat a fost de 94,3 lei, în creștere cu 7,7%, pe piața serviciilor telefonie mobilă – de 67,4 lei (-3,3%), pe piața serviciului de televiziune contra plată – 43,3 lei (-2,8%), iar pe piața de telefonie fixă – 28,9 lei (-4,8%).

Tatiana Smeșnaia

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md" | Национальное агентство по регулированию в области электронных коммуникаций и информационных технологий (НАРЭКИТ)

883 просмотры

Дата публикации:

05 Июль /2021 07:59

Catalogul tematic

Новости

Ключевые слова

servicii electronice | internet | telefonie fixa | telefonie mobilă | ANCRETI | monitorul.fisc.md

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon