Новости

Moldova și Franța vor negocia un acord în domeniul securității sociale

Republica Moldova va iniția negocierile în domeniul securității sociale și cu Franța, ceea ce va permite cetățenilor care sunt stabiliți și activează legal în acestă țară să beneficieze de anumite garanții sociale. În Monitorul Oficial din 8 octombrie curent a fost publicat Decretul nr. 171-IX din 4 octombrie 2021 privind inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre țările noastre, fiind stabilită și componența nominală a delegației RM împuternicită pentru negocierea Acordului.
 

În componența grupului de negociatori sunt incluși reprezentanți ai Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Casei Naționale de Asigurări Sociale, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și ai Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă.

 

Reamintim că, actualmente, se desfășoară negocieri și pe marginea proiectului Acordului în domeniul securităţii sociale dintre Republica Moldova şi Republica Letonia, iar până la momentul de față CNAS aplică 14 acorduri în domeniul securităţii sociale cu România, Portugalia, Bulgaria, Luxemburg, Austria, Estonia, Cehia, Polonia, Ungaria, Belgia, Lituania, Germania, Turcia și Republica Belarus.

author icon

Марина Кэлдаре

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

862 просмотры

Дата публикации:

11 Октябрь /2021 07:58

Catalogul tematic

Государственное социальное страхование | Новости

Ключевые слова

Securitate Socială | Moldova | Franța | negocieri

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon