Новости

Moldova și Italia vor recunoaște reciproc actele de studii

Actele de studii obținute în Republica Moldova în învățământul superior la nivel de licență și masterat ar putea fi recunoscute în Italia. Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința din 16 martie curent proiectul hotărârii pentru aprobarea Acordului Republicii Moldova și Guvernul Republicii Italiene privind recunoașterea actelor de studii.
 
Acordul reglementează recunoașterea reciprocă a perioadelor și a actelor de studii din învățământul superior, în scopuri unice de acces și de continuare a studiilor în instituțiile de învățământ superioare ale celor două părți și va fi semnat реntru о реriоаdă nelimitată.

 

Actul va intra în vigоаrе la data rесерțiоnării de сătre partea italiană а notificării părții moldovenești referitoare lа îndeplinirea рrосеdurilоr intеrnе prevăzute.

 

Facilitarea procedurilor de recunoaștere a actelor de studii va contribui la promovarea mobilității academice a cetățenilor RM, va spori calitatea studiilor și pregătirea specialiștilor de înaltă calificare pentru economiile naționale ale țărilor și va asigura dezvoltarea durabilă a economiilor ambelor state.

 

Potrivit datelor statistice, tot mai mulți cetățeni din RM realizează autentificarea actelor de studii pentru a pleca în scopuri academice în Italia.

author icon

Марина Кэлдаре

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md" | Правительство Республики Молдова

921 просмотры

Дата публикации:

16 Март /2022 14:07

Catalogul tematic

Новости

Ключевые слова

Moldova | italia | acte de studii | Hotarire de Guvern

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon