Новости

Moldova a primit de la România un grant de 20 de milioane de euro pentru modernizare

România a transferat în ajun Republicii Moldova un grant în mărime de 20 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii preșcolare, în special, modernizarea grădinițelor de copii, transmite NOI.md. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Republicii Moldova Iurie Leancă, care a precizat că a fost informat, în acest sens, de omologul său român Victor Ponta. Șeful Executivului de la Chișinău a menționat că anterior a fost întocmită lista grădinițelor de copii care vor fi modernizate pe banii acestui grant, iar acum urmează ca aceste mijloace să fie valorificate cu eficiență maximă.
„Aceasta înseamnă că trebuie să trecem la a doua fază – prima am depășit-o, am identificat lista grădinițelor, acum trebuie să dăm dovadă de maximă responsabilitate și eficiență la cheltuirea acestor bani, astfel încît cetățeanul să vadă că fiecare cent este cheltuit cu maximă eficiență, în mod special, pentru copiii noștri”,
a declarat Iurie Leancă. Anterior, Guvernul României a decis să acorde Republicii Moldova un grant în mărime de 20 de milioane de euro pentru modernizarea grădinițelor de copii. Premierul român Victor Ponta a menționat că acest ajutor nerambursabil va permite copiilor din Moldova să beneficieze de grădinițe mai frumoase, modernizate.

via www.noi.md

1617 просмотры

Дата публикации:

18 Апрель /2014 09:27

Catalogul tematic

Новости

Ключевые слова

România | finanţare externa | Moldova | grant

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon