Новости

Noi măsuri de prevenire a infecţiei COVID-19 la traversarea frontierei de stat, începând cu 17 ianuarie

Starea de urgență în sănătate publică se extinde până la 15 martie 2022 inclusiv, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, cu posibilitatea de revizuire a termenului dat în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice la nivel naţional. 

Decizia a fost aprobată ieri, 13 ianuarie curent, în cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

 

Astfel, începând cu luni, 17 ianuarie 2022, se instituie noi măsuri de prevenire şi control al infecţiei COVID-19 la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Indiferent de țara de proveniență, intrarea în RM va fi permisă pe baza unuia din documentele:
- La prezentarea certificatului de vaccinare împotriva virusului SARSCoV-2 cu schema completă de vaccinare. Dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puţin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Certificatul trebuie să fie prezentat în una dintre limbile română, engleză, franceză, germană, italiană sau rusă;

- La prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau a rezultatului negativ al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore înaintea îmbarcării, pentru persoanele care călătoresc cu mijloace de transport în comun sau înaintea intrării pe teritoriul RM, pentru persoanele care călătoresc cu mijloace de transport proprii. Confirmarea trebuie să fie prezentată în una dintre limbile română, engleză, franceză, germană, italiană sau rusă;

- La prezentarea concluziei medicale confirmative în cazul persoanelor care au suportat COVID-19, în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi (6 luni) sau un act confirmativ de prezenţă a anticorpilor anti-COVID-19, prezentat în una dintre limbile română, engleză, franceză, germană, italiană sau rusă. Actul confirmativ este valabil pe durata perioadei de 90 de zile de la data efectuării investigaţiei.

Hotărârea CNESP nr.01 din 13 ianuarie 2022 poate fi consultată aici

Reamintim că tot ieri a fost decisă extinderea stării de urgență pe teritoriul administrativ al mun. Chișinău până la 15 martie 2022.


via | gov.md

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

922 просмотры

Дата публикации:

14 Январь /2022 12:42

Тематика:

Новости

Ключевые слова

stare de urgenta | sanatate publica | covid-19 | frontiera

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon