Новости

Statul ar putea compensa consumul de energie electrică în perioada stării de urgență

Consumatorii gospodăriilor casnice (persoane fizice) vor beneficia de o compensație în sumă de 428 lei pentru lunile aprilie și mai curent – perioada acțiunii stării de urgență (câte 214 lei lunar).  În ședința de astăzi, 16 aprilie 2021, Parlamentul a aprobat, în prima lectură, proiectul de lege privind compensarea tarifelor la energia electrică consumată în perioada stării de urgență.
 
Compensația va fi alocată în două tranșe egale per consumator, achitată din contul mijloacelor bugetului de stat, pentru energia electrică consumată pentru lunile februarie și martie ale anului 2021. Transferurile vor fi efectuate la 25 mai  și 25 iunie 2021.

 

După cum a explicat Petru Burduja, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Ministerul Finanțelor va aloca tranșele necesare compensației în mărimi egale pe conturile furnizorilor de energie electrică. La rândul său, furnizorul de energie electrică va atribui la conturile personale (NLC – numărul de consum) ale consumatorilor gospodăriilor casnice tranșele mijloacelor financiare acordate de către minister.

Conform datelor estimative, pentru implementarea proiectului de lege vor fi necesare mijloace financiare suplimentare din Bugetul de Stat, în sumă de circa 533 mil. lei.

Pentru acoperirea cheltuielilor necesare, tot astăzi Parlamentul a votat în prima lectură și modificările la Legea bugetului de stat pentru anul 2021, fiind majorate cu 532,9 mil. lei   cheltuielile și deficitul bugetului de stat.

author icon

Марина Кэлдаре

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md" | Парламент Республики Молдова

1018 просмотры

Дата публикации:

16 Апрель /2021 11:58

Catalogul tematic

Новости

Ключевые слова

compensare | buget de stat | monitorul.fisc.md | prima lectura

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon