Новости

Stingerea obligaţiei fiscale prin compensare. Regulamentul poate fi modificat

Până la 22 aprilie 2022 Ministerul Finanțelor este în așteptarea propunerilor de modificare a Hotărârii Guvernului nr. 235/2017, prin care a fost aprobat Regulamentul privind stingerea obligației fiscale prin compensare și/sau restituirea mijloacelor bănești.

 

Autoritatea a plasat anunțul de inițiere a  procesului de elaborare a proiectului hotărârii de Guvern cu privire la modificarea respectivului Regulament.  Astfel, peroanele interesate pot expedia opiniile și sugestiile în adresa persoanei responsabile pentru elaborarea proiectului: Naval Valentin (inspector), număr telefon 022 82 33  04, email:  valentin.naval@sfs.md.

 

Amintim, Regulamentul privind stingerea obligaţiei fiscale prin compensare și/sau restituirea mijloacelor bănești se aplică în scopul executării prevederilor art. 175 și 176 din Codul fiscal și stabileşte mecanismul de stingere a obligațiilor fiscale din contul sumelor plătite în plus și/sau al sumelor care, conform legislaţiei fiscale, urmează a fi restituite, precum şi mecanismul de restituire a mijloacelor la contul bancar al contribuabilului, inclusiv a celor transferate în mod eronat la componentele bugetului public național.

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md" | Министерство финансов Республики Молдова

983 просмотры

Дата публикации:

15 Апрель /2022 12:35

Catalogul tematic

Налоговое администрирование | Новости

Ключевые слова

stingerea obligatiei | compensare | supraplata | Proiect | regulament

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon