Новости

Vinificatorii moldoveni s-au întâlnit cu importatori cehi, la Praga, pentru a discuta oportunităţile de colaborare

Ieri, la Praga, mai mulţi vinificatori şi producători de băuturi alcoolice tari din Moldova au discutat cu importatori cehi despre posibilităţile de colaborare, în cadrul Bursei moldo-cehe de contacte de afaceri. În cadrul evenimentului, agenţii economici din Cehia au fost familiarizaţi cu potenţialul şi oportunităţile de plasare a investiţiilor în sectorul vitivinicol al ţării noastre, anunţă Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova într-un comunicat de presă. Întreprinzătorii din Republica Moldova şi-au prezentat ofertele de colaborare şi au oferit pentru degustare vinuri şi băuturi alcoolice tari, sub îndrumarea sommelier-ului ceh Lubos Barta. Conducătorul delegaţiei oamenilor de afaceri din Republica Moldova, Vladimir Didilica, vicepreşedinte al CCI, a accentuat necesitatea intensificării relaţiilor comercial-economice bilaterale, exprimându-şi speranţa că misiunea economică în Cehia va constitui un nou pas spre atingerea acestui obiectiv. În context, în perioada 23 - 25 aprilie curent, 15 vinificatori şi producători de băuturi alcoolice tari fabricate în Moldova, inclusiv din regiunea stângă a Nistrului, participă cu stand colectiv la Expoziţia internaţională specializată ”Wine & Delicacies“ din Praga. La rândul său, Josef Cilek, vicepreşedinte al Camerei de Comerţ a Cehiei, a apreciat înalt participarea activă a întreprinzătorilor din Republica Moldova alături de companii din Cehia, Franţa, Italia, Polonia, Croaţia, Slovacia, Bulgaria, Austria, a salutat deschiderea vinificatorilor noştri, care au organizat degustări atât pentru vizitatorii standului, cât şi pentru importatori, ceea ce demonstrează că nu se tem să facă faţă concurenţei pe piaţa UE şi respectă standardele comunitare.
„Prezentarea companiilor şi produselor noastre, inclusiv cu degustare, ne-a permis să aflăm preferinţele consumatorilor locali. Concomitent, la expoziţie am studiat sortimentul concurenţilor şi am aflat care sunt noile tendinţe în sectorul producerii băuturilor alcoolice. Toate aceste acţiuni şi informaţii sunt indispensabile pentru a asigura succesul pe noi pieţe de desfacere“,
a declarat Oleg Ioncu, şef al Secţiei vânzări a Combinatului de vinuri şi divinuri „Kvint“. Conform datelor Biroului Naţional de Statistică, volumul comerţului exterior (fără activitatea comercială a agenţilor economici din raioanele de est) al Republicii Moldova cu Cehia, pentru anul 2013, a înregistrat suma de peste 49 de milioane de dolari, majorându-se cu 15.87% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Exportul de mărfuri realizat în perioada analizată a înregistrat suma de 25.6 milioane de dolari, în timp ce importul a însumat 69.3 milioane dolari.

via adevarul.ro

1775 просмотры

Дата публикации:

25 Апрель /2014 13:51

Тематика:

Новости

Ключевые слова

vinificatorii | Cehia | Moldova | importul | întreprinzător

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon