Новости

Strategia de dezvoltare a managementului finanțelor publice, componenta: „Politici fiscale și vamale și administrarea veniturilor”. Ministerul Finanțelor invită la discuții publice

În calitate de țară candidată, Republica Moldova va trebui să depună eforturi susținute pentru a progresa pe calea de aderare la Uniunea Europeană, în special, este necesar de a implementa plenar o guvernanță sănătoasă a finanțelor publice, precum și de a aplica o cooperare mult mai strânsă pe segmentul finanțelor publice. Îmbunătățirea managementului finanțelor publice reprezintă una dintre prioritățile Guvernului în procesul de aderare la UE, acțiune ce se va realiza, inclusiv, prin implementarea Strategiei de dezvoltare a managementului finanțelor publice pe anii 2023-2030, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 22/2023.

 

Având în vedere că Strategia va servi drept punct de referință pentru angajamentul Republicii Moldova de a asigura o bună guvernanță și o bună gestiune financiară, și urmărind obiectivul Ministerului Finanțelor de a informa și a comunica cu subiecții pe care îi vizează acest proces, Ministerul Finanțelor organizează o sesiune de informare pe subiectul implementării Strategiei ce vizează Componenta 5: „Politici fiscale și vamale și administrarea veniturilor”.

Evenimentul va avea loc marți, 26 septembrie 2023, între 15:30-17:30, în Sala Mare a Ministerului Finanțelor (etajul 4). 

 

Confirmarea participării se va efectua până luni, 25 septembrie, ora 13:00, prin completarea următorului formular https://bit.ly/48sRvVQ

 

Evenimentul este organizat cu suportul proiectului “Misiune a Înalților Consilieri ai UE”.

 

 

Учреждения:

Министерство финансов Республики Молдова | Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

770 просмотры

Дата публикации:

22 Сентябрь /2023 15:11

Ключевые слова

finante publice

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon