avatar
Bună ziua, vă recomandăm acest articol
avatar
Уважаемый читатель, в последнем номере журнала ровно половина статей изложена на русском языке. Спасибо за понимание и поддержку.
avatar
ПОЧЕМУ МАЛО ИНФОРМАЦИИ НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ?
avatar
Bună ziua, acest material este publicat din Baza generalizată a practicii fiscal (Ordinul nr. 71 din 31.01.2020). Mulțumim pentru recomandări, vom ține cont, dar și pentru faptul că ne urmăriți!
avatar
Articolul — util si contine informatie pe care urmeaza a o sti contabilul,
dar, in luna februarie, a publica astfel de articol care se refera la decembrie si primele 10 zile lucratoare ale lunii ianuarie — -- e un pic intirziat,
Cu parere de rau am remarcat mai multe astfel de articole, de ex: situatii la completarea IALS — dupa termenul de 25.01.20…
Sper ca instructii cu privire la completarea declaratiei VEN12 sa apara mai curind de data 25.03.20 caci acum doar publicitate la seminarii…
avatar
https://monitorul.fisc.md/questions/privind-eliberarea-facturilor-fiscale-la-solicitarea-cumparatorului-in-baza-bonurilor-fiscale.html
avatar
Bună ziua. Vă propunem să consultați acest material, pentru a găsi răspunsul la întrebarea DVS. Mulțumim!
avatar
Buna ziua, daca prorata pentru tot anul este 0.0079 aplicam prorata, sau nu aplicam decloc si nu luam imic in cont.
avatar
Multumim pentru articol,
dar, in data de 29.01.20 — a publica astfel de articol (benefic) e un pic intirziat cred, dat fiind faptul ca termenul de prezentare a acestui raport e data de 25.01.20…
Sper cel putin pentru Declaratia VEN sa primim suport informativ mai devreme de 25.12.20
avatar
In articol nu e descrisa situatia cu eliberarea facturilor in baza bonurilor fiscale.
avatar
Stimat utilizator, răspunsul la întrebarea Dvs este în proces de perfectare și verificare. Attricolul va fi publicat în zilele următoare.
avatar
Buna ziua! Cumul in afara intreprinderii( locul de baza 101- la SA,prin cumul extern 123- la SRL)
avatar
prima varianta
avatar
1
2
avatar
Buna ziua dar daca aceasi persoana are surse de venit sal, div. fol cum scrim numerele care este si pentru salariu sau consecutiv de ex.
1.Ivanov sal
1 Ivanov div
sau
1 Ivanov sal
2 Ivanov div
Multumec.
avatar
Bună ziua, după cum am promis, revenim cu materialul elaborat de CNAS — Calcularea contribuţiilor de asigurări sociale aferente tichetelor de masă. Să aveți o zi reușită și mulțumim pentru că ne urmăriți!
avatar
Bună ziua, la moment, Casa Națională de Asigurări Sociale elaborează baza legală pentru calcularea valorii deductibile. Ce detalii revenim. Mulțumim!
avatar
In acest caz, valoarea deductibila in scopuri fiscale va fi 55 lei, iar diferenta de 3.51 lei va fi considerata facilitate acordata de patron si impozitata cu toate impozitele salariale (contributii de asigurari sociale, prime de asigurare medicala si impozit pe venit.
avatar
In cazul calculului invers apare alta intrebare: operand cu cifrile la limita spre ex. la valoarea nominala a TME de 55 lei — valoarea impozabila va constitui 58.51 lei, respective 6% — 3.51 lei. Se va permite la deducerea cheltuiala cu TME in suma de 58.51 lei fiind stabilita limita deductibilitatii de 55 lei?
avatar
Cred ca vom calcula invers. Daca valoare tichetului de masa transferat angajatului e de 45 lei, atunci valoarea impozabila va fi de 47.87 lei, respective 6% va constitui 2.87 lei, iar 18% — 8.62 lei. Ce pareri mai aveti?