avatar
Bună ziua. Răspunsul la întrebarea DVS poate fi vizualizat consultând acest articol. Vă mulțumim!
avatar
Vă rugăm, totuși, să ne spuneți la care statut juridic se atribuie filiala, pentru ca autorul să perfecteze răspunul în timp cât mai optim. Mulțumim de înțelegere. Ulterior vom reveni cu alte articole în care ne vom expune și la alte situații.
avatar
ca document confirmativ pentru livrarile de produse de panificatie serveste doar factura fiscala sau poate fi si alt document in cazurile achitarii pentru produse prin echipamentele de casa si control (de exemplu bonul fiscal)?
avatar
Cum ar fi pt fiecare caz?
avatar
Bună ziua. Pentru a vă oferi un răspuns exhaustiv și corect, avem nevoie de informații suplimentare referitor la statutul juridic al filialei (reprezentanță permanentă, rezident fiscal). Vă mulțumim!
avatar
Bună ziua. Am adresat întrebarea DVS autorilor pentru a obține o poziție oficială. Vom reveni cu răspunsul imediat ce-l vom obține. Mulțumim pentru că ne urmăriți!
avatar
Daca filiala din Romania a unui SRL din RM presteaza servicii companiei mama din RM, atunci in RM va fi import de servicii impozitat cu TVA? N.B. Servicii de informare prin intermediul call-center. Va multumesc anticipat!
avatar
Bună ziua. Vă recomandăm să consultați Legea nr. 200/2010 privind regimul străinilor în Republica Moldova (cap.IV/1), unde este descrisă procedura de ACORDARE ŞI PRELUNGIRE a DREPTULUI DE ŞEDERE PROVIZORIE PENTRU LUCRĂTORII MIGRANȚI. Vă mulțumim!
avatar
А иностранному гражданину, который заключил ИТД с предприятием-резидентом РМ на срок до 90 дней необходимо располагать иммиграционным удостоверением, временным видом на жительство и временным разрешением на трудоустройство?
avatar
Bună ziua. Vă mulțumim pentru mesaj! Actualizarea funcției autorului deja a fost operată!
avatar
De ce pe saitul monitor fiscal, Dna Foalea figurează ca Sef de direcție in cadrul Ministerului Finanțelor? Conducerea Monitorului fiscal cunoaște foarte bine ca Dna Foalea nu deține nici o funcție in cadrul Ministerului Finanțelor deja de mai mult de jumătate de an.
avatar
Bună ziua! În conformitate cu art. 542 alin. (1) și (3) din Codul fiscal, obiect al impunerii este venitul determinat conform contabilităţii financiare, obţinut în perioada fiscală de declarare. În obiectul impunerii nu se includ veniturile: a) din subvenţii sau granturile prevăzute la art.20 lit.z2) şi z12); b) din recuperarea prejudiciului material; c) veniturile din plusurile de active imobilizate şi circulante, constatate la inventariere; d) din decontarea datoriilor cu termen de prescripţie expirat faţă de persoanele interdependente; e) din dividende; f) din compensarea pierderilor în urma calamităţilor şi altor evenimente excepţionale; g) rezultate din restituirea sau anularea unor dobânzi şi/sau penalităţi de întârziere, care au fost cheltuieli nedeductibile la calculul venitului impozabil în perioada aplicării regimului general; h) rezultate din diferenţa de curs valutar.
avatar
Bună ziua. Mulțumim pentru întrebare. Am adresat solicitarea DVS autorilor și vom reveni cu un răspuns imediat ce îl obținem.
avatar
Articolul e foarte bun. Unica intrebare este cum trebuie sa procedeza compania in caz ca pe parcursul anului compania a calculat provizioane DT 714 CT 538 dar in anul urmator provizioanele au fost consumate DT 612 CT 538. In acest caz in anul urmator entitatea va fi nevoita sa achite 4% din suma provizioanelor consumate?
avatar
В качестве отчета об удержании подоходного налога, взносов ОМС и начисленных взносов ОГСС за декабрь месяц 2020 г. в январе месяце 2021 г., до 25 числа, будет представлена форма IPC18.
avatar
Из сказанного "Еще один важный момент: в качестве отчета об удержании подоходного налога, взносов ОМС и начисленных взносов ОГСС за декабрь месяц 2020 г. в январе месяце 2021 г. будет представлена форма IPC18." правильно ли утверждение что если выплата была в январе, то отчет IPC18 надо сдать до 25 февраля? Или нужно будет указать отчетный период декабрь 2020 и сдать до 25-го января?
avatar
Bună ziua. În cazul în care setul se vinde ca un singur produs, se aplică taxa generală stabilită
avatar
1. Ce cota TVA va fi aplicata la livrarea setului de marfuri ce au cote TVA diferite? 2. Poate fi creat set, daca 2 produse care au aceeasi cota TVA, doar ca unul din ele este social important si celalalt nu?
avatar
Stimat utilizator, sursa de plată a indemnizației pentru carantină este indicată în alineatul patru din acest articol. Îmbolnăvirea de Covid19 este considerată boală obișnuită și indemnizația este achitată pe principii generale.
avatar
Buna ziua! Cine achita buletinul de boala in caz de carantina si in caz de diagnoza COVID-19? Va multumesc!