15
08 2014
1071

AGEPI: Străinii depun tot mai multe cereri de înregistrare a mărcilor comerciale în Moldova

Mărcile comerciale alcătuiesc cea mai mare parte a obiectelor de proprietate industrială pentru care se solicită protecţie. Pe toată perioada de activitate a Agenţiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), din 1993 până în prezent, în Moldova au fost depuse peste 100 de mii de cereri de înregistrare a mărcilor, dintre care 21,5 % provin de la solicitanţi naţionali.
Numărul mare de cereri depuse de către solicitanţii străini, care este în creştere de la an la an, nu trebuie să alarmeze, ci să bucure, deoarece acest fapt denotă că piaţa Republicii Moldova este atractivă din punct de vedere economic şi este regenerabilă şi propice pentru o concurenţă liberă, a declarat pentru IPN, vicedirectorul general al AGEPI, Svetlana Munteanu.
Această creştere provoacă la prima vedere confuzia că este un număr mai mic de cereri depuse de către solicitanţii naţionali, însă nu trebuie să uităm că cele 78,5% de cereri provin din 120 de ţări, comparativ cu 21,5 % de cereri care provin din partea unei singure ţări, Moldova, care în raport procentual are cel mai mare număr de cereri depuse, a subliniat Svetlana Munteanu. În topul celor mai activi solicitanţi străini sunt cei din Germania, Elveţia, Franţa, SUA şi Italia.

via www.bani.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.