25
04 2016
834

Alina Electronic va achita 1,3 milioane lei pentru majorarea exagerată a prețurilor

Curtea Supremă de Justiție a confirmat irevocabil la 13 aprilie 2016 încălcarea normelor legislației din domeniul concurenței de către «AV Electronic» S.R.L., întreprindere care deține marca Alina Electronic, manifestată prin refuzul de a se supune inspecției desfășurate de Consiliul Concurenței.

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Concurenței, ca urmare a finisării litigiului dat, Alina Electronic urmează să achite în bugetul de stat o amendă în mărime de 1.384.504,85 lei pentru refuzul de a se supune inspecției desfășurate de Consiliul Concurenței.

Reamintim că în legătură cu majorarea exagerată și concomitentă a prețurilor la electrocasnice, la data de 4 martie 2015 Consiliul Concurenței a inițiat o investigație, în cadrul căreia a fost dispusă efectuarea inspecției la întreprinderea «AV Electronic» S.R.L…

Întreprinderea «AV Electronic» S.R.L. a refuzat să se supună inspecției efectuate de Consiliul Concurenței pentru ce i-a fost aplicată o amendă în mărime de 1.384.504,85 lei.

În acest context, conform prevederilor art. 56 din Legea concurenței nr. 183 din 11 iulie 2012, Consiliul Concurenței are dreptul de a efectua inspecții la întreprinderi în scopul efectuării investigațiilor dispuse. La rândul său, în conformitate cu prevederile art. 56 alin. (11) din Legea concurenței, întreprinderea are obligația să se supună inspecției efectuate de Consiliul Concurenței.

via | www.realitatea.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.