Știri

Aspecte contabile si fiscale la importul mărfurilor plasate în regim de antrepozit vamal

Este în drept entitatea să întocmească factura fiscală cu mențiunea „non livrare” pentru transportarea internă a mărfurilor scoase din regimul de antrepozit vamal până la locul de destinație pe teritoriul RM?

 

Exista riscul denaturării costului de achiziție a mărfii în cazul în care entitatea stabilește costul mărfii în evidența contabilă conform legislației vamale și, respectiv, a denaturării rezultatului fiscal la determinarea impozitului pe venit?

 

Răspunsurile la aceste și alte întrebări ce țin de modul de documentare şi de contabilizare a operațiunilor derulate în cazul importului de mărfuri, care, până a fi puse în libera circulație, sunt plasate într-un regim vamal temporar, ce are drept efect suspendarea de drepturile de import provoacă multe întrebări agenților economici antrenați în activitatea economică externă. Răspunsurile se regăsesc în articolul „Importul de mărfuri plasate în regim de antrepozit vamal: unele aspecte contabile si fiscale” publicat în ediția din aprilie a revistei „monitorului fiscal FISC.md”.

 

Autorii articolului sunt Marcela Dima și Natalia Țiriulnicova, care vin cu precizarea aspectelor ce se referă la actele normative reglementează regimul de antrepozit vamal, calcularea costului mărfurilor importate, care, până a fi puse în libera circulație, sunt plasate în regim de antrepozit vamal, modul de contabilizare a operațiunilor aferente importului de mărfuri etc.

 

Abonații la ediția electronică a publicației noastre pot consulta articolul aici. În cazul în care încă nu ați reușit să vă abonați, puteți procura un abonament aici sau comandați un apel telefonic aici.

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

1244 vizualizări

Data publicării:

13 Aprilie /2021 07:59

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

import de marfuri | aspecte contabile | aspecte fiscale | antrepozit vamal | monitorul.fisc.md

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon