29
04 2015
723

Circa 187.000 de lei, alocați din Fondul Național pentru proiectele de dezvoltare în mai multe regiuni

Circa 187 mii lei vor fi alocați în anul curent din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR) pentru realizarea proiectelor în regiunile de dezvoltare Nord, Centru și Sud.

Membrii Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) au aprobat în cadrul unei ședințe, proiectele ce urmează a fi finanțate și realizate pe parcursul anului 2015.

În realizarea proiectelor punem accent pe durabilitate și continuitate, astfel, în acest an continuăm implementarea proiectelor inițiate în anul 2014 și totodată, am aprobat spre finanțare și alte proiecte noi în Regiunile de Dezvoltare Nord și Centru a subliniat Stephane Bride, Viceprim-ministru, ministru al Economiei, Președinte al CNCDR.

Vasile Bîtca, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a menționat că proiectele țin de aprovizionarea cu apă și canalizare a localităților țării, reparația și construcția drumurilor, sporirea atractivității turistice, managementul deșeurilor solide, dezvoltarea sectorului privat, îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice.

Sunt domenii prioritare conform Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională 2013 — 2015. Anul trecut prin realizarea proiectelor de dezvoltare regională au fost aprovizionați cu apă potabilă circa 12 mii cetățeni din raionul Ungheni, precum și cetățenii din satele Risipeni și Bocșa, raionul Fălești. De asemenea, au fost reparate mai multe porțiuni de drum din localități. În domeniul gestionării deșeurilor menajere solide au fost amenajte 4 depozite temporare în raioanele Șoldănești, Rezina și Florești. În 2015 ne propunem să realizăm eficient proiectele de dezvoltare regională și să îmbunătățim condițiile de viață ale cetățenilor din mediul rural, în special, a specificat ministrul Vasile Bîtca.

Totodată, în cadrul ședinței a fost accentuată necesitatea sinergizării tuturor fondurilor existente și asigurarea calității în construcțiile realizate în cadrul proiectelor cu finanțare din contul bugetului public național.

via | agora.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.