03
02 2015
931

Compania „Focus-Sat”, amendată și privată de dreptul de a furniza servicii timp de șase luni

Compania „Focus-Sat”, operator pe piața serviciilor publice de comunicații electronice din Moldova, a fost sancționată pentru contravenții cu o amendă în mărime de 400 de unități convenționale (8000 de lei) și cu privarea de dreptul de furnizare a serviciilor de comunicații electronice pe un termen de șase luni. Potrivit unui comunicat difuzat de Agenția Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), hotărîrea respectivă a fost emisă de Judecătoria Centru, mun. Chișinău, la 30 septembrie 2014, și menținută prin decizia Curții de Apel Chișinău din 2 decembrie 2014, care este irevocabilă. Decizia în cauză a fost remisă ANRCETI luni, 2 februarie 2015. Judecătoria Centru a emis hotărîrea în rezultatul examinării procesului verbal cu privire la contravenție întocmit de specialiștii ANRCETI în luna iulie 2014, în care s-a constatat că ÎM ”Focus-Sat” SRL nu a respectat prescripția ANRCETI privind remedierea încălcării obligațiilor stabilite în condițiile de autorizare generală. Prescripția a fost emisă în urma autosesizării ANRCETI asupra situaţiei create la compania „Focus-Sat” după examinarea, în luna iunie 2014, mai multor adresări parvenite de la abonații furnizorului respectiv, în care aceștia au semnalat cazuri de neasigurare a calității și continuității furnizării serviciului TV și de imposibilitatea stabilirii legăturii cu reprezentanții Serviciului clientelă al acestei companii pentru a reclama probleme ce țin de calitatea serviciilor, dar și de achitare pentru serviciile utilizate. Hotărîrea adoptată de Judecătoria Centru a fost contestată de administrația companiei „Focus-Sat” la Curtea de Apel Chișinău. Prin decizia sa, Curtea de Apel a respins recursul ca nefondat și a calificat hotărîrea atacată drept legală și întemeiată. Stepanov Gheorghe

via | www.noi.md

Abonează-te la contul publicației Monitorul fiscal FISC.md în rețelele sociale din Facebook și Twitter: o banda unică pentru informații de valoare despre impozite, economie, afaceri și management.

Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.