Știri

Din 8 decembrie populaţia se va putea programa on-line la medicii de familie

Din opt decembrie populaţia se va putea programa on-line la medicii de familie. La Chişinău a fost lansat astăzi Sistemul Informaţional Automatizat pentru Asistenţa Medicală Primară, parte componentă a Strategiei Naţionale "e-Sănătate 2020", comunică Moldpres. Andrei Usatîi, ministru al Sănătăţii a menţionat azi la o conferinţă de presă că sistemul, lansat în premieră în Republica Moldova, a fost implementat cu scopul de a îmbunătăți calitatea actului medical, precum şi de a simplifica accesul pacienţilor la serviciile de asistenţă medicală.
Sistemul informatic va fi utilizat de medicii de familie din toate instituţiile medico-sanitare publice. Medicii de familie vor folosi calculatoare personale de tip desktop/laptop, cu sistem de operare comercial şi fără a instala programe suplimentare. Sistemul funcţionează pe baza tehnologiei Web la nivel de client şi este găzduit de platforma guvernamentală comună – mCloud. Aceasta va permite economii substanţiale la nivel naţional, deoarece instituţiile medicale nu vor procura servere şi alt echipament necesar, el fiind oferit gratuit de Guvern, a precizat Andrei Usatîi.
Sistemul a fost implementat cu suportul financiar al Guvernului R. Moldova. Valoarea totală a proiectului se estimează la 19,2 milioane de lei (circa 1 mln de euro).

via moldpres.md

1541 vizualizări

Data publicării:

19 Noiembrie /2014 09:39

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

sistem informaţional | asistenţă medicală | sistem | SIA AMP

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon