16
06 2015
722

În raionul Soroca a fost lansat un proiect de asigurare cu apă a patru localităţi

Patru localităţi din raionul Soroca vor beneficia de apă potabilă ca urmare a construcţiei infrastructurii necesare de la apeductul magistral Soroca-Bălţi. Proiectul respectiv a fost lansat recent de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), comunică Moldpres.

Proiectul prevede construcţia unei reţele de aducţie cu o lungime de circa 11 km şi a unui sistem de distribuire a apei de 44,5 km. Acestea vor permite asigurarea cu apă de calitate a peste patru mii de locuitori din satele Parcani, Voloave, Ocolina şi Ţepilova. Totodată, autorităţile locale au planificat elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru reţelele de canalizare şi epurare a apelor uzate.

Implementarea acestui proiect va crea posibilităţi de racordare la apeductul magistral Soroca-Bălţi pentru încă şapte localităţi, a specificat directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Proiectul de la Soroca a fost iniţiat de Primăria satului Parcani şi se înscrie în Strategia de Dezvoltare Regională Nord. Valoarea acestuia este de 27,1 milioane de lei, alocaţi din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Perioada de implementare a programului este de 24 de luni, iar pentru lucrările din acest an FNDR a alocat 7,5 mln de lei.

via | moldpres.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.