26
09 2014
852

În Regiunea de Sud vor fi create centre de instruire pentru operatori economici

Trei centre de instruire în domeniul achiziţiilor publice vor fi create, în perioada lunilor octombrie-noiembrie, pentru operatori economici la Căuşeni, Cahul şi în UTA Gagauz-Yeri.

Decizia a fost luată la şedinţa grupului regional de lucru în cadrul subproiectului „Acordarea suportului complementar sectorului privat”, desfăşurată, ieri, la Cimişlia.

La şedinţă au participat reprezentanţi de la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) şi filialele Camerei de Comerţ şi Industrie din sudul ţări, consultanţi ai Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), precum şi experţi ai companiei SEQUA (Comitetul de Est al economiei germane).

La reuniune s-a discutat despre oportunităţile de susţinere a sectorului privat în cadrul programului „Modernizarea serviciilor publice locale”, realizat de GIZ şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor cu susţinerea financiară a Uniunii Europene.

Potrivit membrilor grupului regional de lucru, în prezent, sectorul privat se confruntă cu mai multe probleme la capitolul achiziţiilor publice şi necesită a fi instruit cu privire la această formă de comerţ. Astfel, graţie specialiştilor ADR Sud şi experţilor germani, timp de două luni, reprezentanţii operatorilor economici din zona de sud vor avea posibilitatea să se documenteze cu legislaţia şi procedeele de aplicare a achiziţiilor publice.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, au fost evaluate activităţile desfăşurate în perioada iunie-august, fiind propus şi un plan de lucru pînă la finele anului.

via www.tv7.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.