12
02 2016
682

La șefia BNM se caută un candidat cu experiență de muncă în băncile internaționale

Neafilierea la sistemul bancar din Republica Moldova și experiență de muncă în instituțiile bancare de peste hotare sînt noile condiții înaintate candidaților la funcția de guvernator al BNM. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului, Andrian Candu, notează Noi.md.

Potrivit lui Candu, dosarele candidaților vor fi examinate de o comisie din care vor face parte și experți internaționali. Ulterior, comisia va propune Parlamentului cele mai bune candidaturi.

Pe lîngă condițiile legale care trebuie întrunite de candidatul la funcția de guvernator, am impus unele condiții, în opinia mea, necesare, ca de exemplu perioada de cel puțin 5 ani de activitate în afara țării, lipsa de conexiune la sistemul bancar din Moldova și lipsa afilierii politice, educație de specialitate la nivel internațional, experiență de muncă peste hotare. Sigur astea sînt doar avantaje. Dacă vor fi candidați buni și cu un alt profil, vor fi luați în considerație, a explicat Candu.

În opinia democratului, procesul de selecție trebuie să se desfășoare corect și calitativ.

Eu aș fi putut, în baza legii, să vin singur în fața plenului cu candidații, dar nu cred că este corect și nici etic să propun un candidat pe care eu îl consider bun, a adăugat Candu.

via | www.noi.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.