04
01 2016
641

Microproiectele susţinute de Ambasada Germaniei în 2015

În anul 2015, Ambasada Germaniei la Chişinău a susţinut zece mici iniţiative, care contribuie la îmbunătăţirea situaţiei sociale în diferite localităţi din Moldova. Potrivit unui comunicat de presă al misiunii diplomatice, la începutul anului precendent au fost depuse dosare pentru 600 de microproiecte, transmite IPN.

Atunci când la începutul anului 2015 la ambasadă au parvenit peste 600 de idei de microproiecte, echipa responsabilă de cooperarea economică avea o sarcină dificilă: cum pot fi alese cele mai bune proiecte din cererile numeroase şi diferite ca şi conţinut? Criteriul de orientare a fost gradul de sustenabilitate a propunerilor, impactul lor asupra binelui public şi dacă acestea conţineau elemente sociale, informează Ambasada germană.

După analizarea minuţioasă a cererilor, reprezentanţii ambasadei au vizitat mai mulţi parteneri potenţiali de proiecte. În cadrul acestor vizite şi-au făcut mai multe impresii, care au influenţat decizia privind susţinerea proiectelor. În baza cererilor depuse şi a vizitelor realizate la faţa locului, ambasada a decis să susţină zece microproiecte pentru implementarea acestora oferind circa 61 de mii de euro.

Astfel, în anul 2015, Ambasada germană a susţinut proiectul Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, care prevedea dotarea sălilor pentru manifestări cu echipament tehnic. La Şcoala Profesională Nr. 3 din Chişinău a fost finanţată amenajarea unui „incubator de afaceri” pentru elevi, printre altele, la specializările tâmplar, tehnician sanitar, tehnician electrician, sudor, zugrav. ONG „Filantropia Creştină” din Orhei a primit finanţare pentru dotarea unui spaţiu pentru realizarea produselor artizanale, pentru femeile din comună.

Un alt proiect prevedea amenajarea unei săli de computere la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca. Asociaţia părinţilor şi profesorilor şcolii „Vasile Anestiade” din Sărătenii Vechi a primit finanaţre pentru amenajarea unei săli de realizare a produselor artizanale pentru elevele şi femeile din comună. Şcoala Profesională din Alexăndreni a putut să construiască o bucătărie pentru ucenicii cofetari.

Grădiniţa „Licurici“ din Chirsova a beneficiat de finanţare pentru modernizarea spaţiului de joacă. Filiala Camerei de Industrie şi Comerţ în Ceadîr-Lunga a primit sprijin pentru dotarea sălii de computere în scopul realizării cursurilor de perfecţionare. Centrul pentru activităţi sociale şi educaţionale „Filiala Kirov ” de la Tiraspol a primit suport pentru construcţia şi decorarea unei scene de spectacole pentru copii. Şcoala Profesională Nr. 5 din Chişinău a realizat proiectul de amenajare a unui „incubator de afaceri” pentru elevi, printre altele, de la specializările bucătar, măcelar, prelucrarea laptelui şi cofetar.

Ambasada Germaniei deja a anunţat că în 2016 microproiectele pe care urmează să le finanţeze trebuie să vizeze îmbunătăţirea calităţii vieţii tuturor păturilor sociale, în mod special, a persoanelor dezavantajate şi vulnerabile. Cererile pentru a obţine finanţare de la Ambasadă pot fi depuse până pe 15 februarie.

via | ipn.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.