Știri

"Moldova ICT Summit 2014": Revoluționează într-o lume digitală

În perioada 13-23 mai, în Republica Moldova vor fi organizate Zilele Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, care vor cuprinde un șir de acțiuni pe diverse domenii și formate, chemate să ridice gradul de informare privind beneficiile Societății Informaționale moderne, dezvoltarea industriei IT și a educației profesionale în domeniu. Cel mai important eveniment din cele programate este “Moldova ICT Summit 2014”, care va avea loc la Chișinău, în intervalul 13-15 mai. Conferința internațională se va focusa pe dezvoltarea competitivității sectorului TIC, încurajarea inovației şi promovarea TIC în calitate de factor motrice al dezvoltării economice durabile. Ediția din acest an este una deosebită, în primul rând, prin tematica și subiectele puse în discuție, ce vizează crearea unui mediu de afaceri favorabil dezvoltării industriei IT. La lucrările Summitului va participa Prim-ministrul și membrii Guvernului, șefi ai agențiilor guvernamentale, ambasadori, reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare, top managementul companiilor din domeniul TIC, profesioniști TIC, antreprenori IT, experți din țară și de peste hotare, exponenți ai mediului academic și ai societății civile. Evenimentul va debuta pe 13 mai cu o reuniune guvernamentală în cadrul căreia va fi pusă în discuție dezvoltarea de mai departe a sectorului IT din Republica Moldova. ”Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor va prezenta, în premieră, Pachetul de acțiuni pentru sporirea competitivității industriei IT. Acesta a fost elaborat de MTIC cu suportul partenerilor de dezvoltare și al consultanților internaționali. Prin acest set de acțiuni, se urmărește asigurarea unui mediu cât mai favorabil pentru creșterea industriei tehnologiei informației”, a menționat viceministrul Vitalie Tarlev.
Întrucât antreprenoriatul IT constituie motorul industriei TIC, ediția curentă a Summitului va include o sesiune specială dedicată acestuia. Startup-uri de succes din Moldova și din regiune: România, Estonia, Lituania vor împărtăși experiențe și practici pentru a inspira comunitatea antreprenorilor din Moldova a accentuat Doina Nistor, Director, Proiectul USAID CEED II.
În cadrul sesiunilor tematice, speakeri locali şi internaţionali, reprezentanţi ai unor companii cu renume, vor împărtăşi experienţe de succes, viziuni inovatoare și bune practici de dezvoltare a unei Societăți Informaționale moderne bazate pe cunoaștere.
La Summit vor fi abordate subiecte ce țin de crearea premiselor favorabile pentru dezvoltarea sectorului, utilizarea serviciilor și produselor TIC în toate ramurile economiei naționale, exportul de servicii și produse cu valoare adăugată sporită, dezvoltarea potențialului uman pentru sectorul TIC , a menționat Ana Chirița, director executiv al Asociației Naționale a Companiilor Private din Domeniul TIC.
Moldova ICT Summit 2014 este organizat pentru a cincea oară consecutiv de către Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Asociația Națională a Companiilor Private din Domeniul TIC și Proiectul USAID CEED II, în parteneriat cu alte agenții guvernamentale și companii private, cum ar fi , Microsoft, Orange, DAAC System Integrator, HP, Endava.

2170 vizualizări

Data publicării:

07 Mai /2014 14:07

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

tehnologii | Conferinţă | IT | antreprenoriat | Microsoft | Daac System Integrator

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon