05
02 2016
607

Moldova, încurajată de Parlamentul European să continue reformele și să asigure stabilitatea economică

Situația social-economică din țară, evoluțiile politice și implementarea reformelor asumate în calitate de asociat al UE, au fost discutate de către președintele Parlamentului, Andrian Candu cu o delegație a Parlamentului European.

Eurodeputații au încurajat Moldova să continue reformele, inclusiv prin implementarea prevederilor Acordului de Asociere și asigurarea stabilității economice.

Președintele Parlamentului a menționat că provocările politice, economice și sociale cu care se confruntă în prezent Republica Moldova pot fi depășite prin reforme structurale profunde.

Prin implementarea urgentă a acestor reforme, Guvernul, susținut de Parlament, ar trebui să recâștige încrederea cetățenilor. UE ar trebui să ofere sprijin țării noastre conform principiului «mai mult pentru mai mult» — mai multe reforme implementate de Republica Moldova, mai mult sprijin din partea UE, a subliniat Andrian Candu.

Totodată, alte subiecte discutate în cadrul întrevederii au vizat prevederile ”pachetului de integritate” aprobat de Guvern, ”pachetului energetic”, noua Lege a procuraturii, stadiul actual de investigare a fraudei bancare de Compania internațională ”Kroll”. Candu a precizat că prioritatea guvernării este îndeplinirea tuturor condițiilor pentru negocierea unui nou program cu Fondul Monetar Internațional.

O delegație a Parlamentului European efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 4-6 februarie. Din componența delegației fac parte eurodeputații Heido Hautala, Co-Președinta Adunării Parlamentare EURONEST, Rebecca Harms, Co-Președinta Grupului Verzilor/ Alianța Liberă Europeană și Peter Eriksson, membru al Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova. Eurodeputații vor purta o serie de discuții cu reprezentanții fracțiunilor parlamentare.

via | bani.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.