Știri

Norvegia dublează asistența anuală pentru Moldova. Ce proiecte sunt prioritare

Norvegia dublează asistența financiară pentru Republica Moldova până la 10 milioane de dolari. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, la o conferință comună susținută la Chișinău cu ministrul Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei, Borge Brende.În cadrul întrevederii am discutat despre decizia Guvernului norvegian de a mări considerabil volumul asistenței pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Asistența anuală va crește până la 10 milioane de dolari”, a declarat Natalia Gherman. Banii urmează a fi alocați pentru reformarea sistemului judiciar, al sectorului agriculturii, dar și pentru proiecte de eficiență energetică.
Un domeniu extrem de important este cel energetic, am convenit să extindem această cooperare incluzând elemente noi. Avem nevoie de expertiza Norvegiei, cât și de acordarea sprijinului în proiecte energetice, ținând cont de intenția Moldovei de a diversifica sursele, a mai adăugat ministrul de Externe de la Chișinău.
La rândul său, Borge Brende, a menționat că Regatul Norvegiei va continua să sprijine Republica Moldova în calea sa de integrare europeană.
Urmează să dublăm parterneriatul cu Moldova. Vom acorda 10 milioane pentru diferite proiecte. Urmează să efectuăm anumite evaluări în sistemul judiciar, sistemul ocrotirii normelor de drept, sectorul agricol, sectorul energetic. Există mai multe domenii pentru investiții, însă este clar că avem un angajament foarte ferm, a menționat oficialul european.
Ministrul Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei, Borge Brende, urmează să aibă întrevederi cu preşedintele Nicolae Timofti, şeful Legislativului, Igor Corman, şi cu prim-ministrul Iurie Leancă. Acesta este prima vizită a oficialului Borge Brende în Republica Moldova.

via agora.md

1329 vizualizări

Data publicării:

26 Mai /2014 15:01

Domeniu:

Noutăți

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon