26
08 2014
1024

O întreprindere municipală a primit titlul de parc industrial. Peste 2.000 de locuri de muncă vor fi create

Întreprinderea municipală „Gospodăria Locativ-Comunală” din Comrat a primit titlul de parc industrial, conform unei hotărâri aprobate astăzi de Guvern. Acesta va avea o suprafață de 50,3 hectare și va crea peste 2.000 de locuri de muncă. Inițiativa unui astfel de parc industrial a venit din partea Consiliului Local.

Volumul total al investițiilor pentru crearea și infrastructurii tehnice și de producție a parcului industrial este preconizat în sumă de 1,8 miliarde de lei, dintre care 1,4 milioane de lei pentru construirea halelor de producere.

Ministrul Economiei, Adrian Candu, a subliniat că acest parc industrial va avea mai multe efecte pozitive asupra economiei, atât la nivel local, cât și național.

Potrivit studiului de fezabilitate, se prevede crearea a circa 2.260 locuri locuri de muncă, atragerea investițiilor autohtone și străine în sumă de peste 1,3 miliarde de lei, majorarea contribuțiilor în Fondul de Asigurări Sociale cu circa 9,6 milioane de lei, creșterea venitului la bugetul de stat cu circa 42,8 milioane de lei, dezvoltarea infrastructurii și extinderea suprafețelor de producere.

Domeniile de activitate a acestui parc industrial vor fi: industria ușoară și mobilei, industria producerii materialelor de construcție, industria farmaceutică, precum și activități în domeniul agro-alimentar.

via agora.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.