Știri

Oamenii de afaceri din Austria sunt dispuși să își lărgească aria de investiții în țara noastră

Oamenii de afaceri din Austria sunt dispuși să își lărgească aria de investiții în țara noastră. În cadrul unei întrevederi oficiale, ieri la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), reprezentanții delegației străine au discutat cu Anatolie Zolotcov, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor despre posibilitățile de participare în proiecte. "Suntem în țara dumneavoastră în contextul vizitei Dlui Președinte Heinz Fischer. Scopul delegației economice este de a dezvolta infrastructura țării și de a dezvolta regional Republica Moldova. Am discutat despre posibilitățile financiare ale Austriei pentru domeniile dezvoltării regionale și construcțiilor din R. Moldova, inclusiv punctele comune pentru dezvoltarea tehnologiilor în construcții", a subliniat Rudolf Lukavsky, consilierul comercial al Ambasadei Austriei în Republica Moldova. La rîndul său, Anatolie Zolotcov a menționat cele mai importante proiecte realizate cu susținerea partenerilor austrieci și și-a exprimat mulțumirile Guvernului Austriei pentru susținere și disponibilitatea de a colabora.
Datorită partenerilor austrieci în țara noastră avem un centru de perfecționare a specialiștilor în construcții, singurul în republică. De asemenea, cu susținerea Austriei în anul 2010 au fost construite circa 50 de case pentru sinistrații din localitățile din raionul Hîncești, care au avut de suferit în urma inundațiilor. Tot cu susținerea acestor parteneri au fost construite rețelele de apă și canalizare, inclusiv infrastructura drumurilor din satul Nemțeni, Hîncești, a precizat viceministrul Anatolie Zolotcov.
Pe parcursul dialogului, părțile au discutat despre firmele producătoare de materiale de construcție din Austria disponibile de a oferi pieții din Republica Moldova noi tehnologii moderne în construcții, inclusiv tehnologii de reabilitare, fără săpătură, a conductelor, iar reprezentanții MDRC au nominalizat cele mai importante proiecte sociale inițiate de minister și care caută un potențial investitor.

via www.mdrc.gov.md

Instituții:

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului

1161 vizualizări

Data publicării:

18 Noiembrie /2014 15:02

Domeniu:

Noutăți

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon