01
04 2019
1425

Ora la MCC urmează a fi adaptată la ora de vară

P.P. „Monitorul fiscal FISC.MD” atenţionează: conform prevederilor Regulamentului cu privire la exploatarea echipamentelor de casă și de control pentru efectuarea decontărilor în numerar și/sau prin alt instrument de plată, contribuabilii sunt obligaţi să utilizeze maşini de casă şi control cu memorie fiscală în stare de funcţionare.

Una dintre cerinţele în care maşina de casă şi control cu memorie fiscală se consideră în stare de funcţionare este imprimarea pe documente a datei calendaristice curente şi a orei cu deviere maximă de 15 minute de la timpul real (excepţie făcând devierea cu o oră în perioada de trecere de la ora de vară/iarnă la ora de iarnă/vară, care nu va depăşi data de 20 noiembrie/aprilie a anului în curs).

Astfel, ținând cont de faptul că la data de 30 martie 2019 Republica Moldova a trecut la ora de vară, se recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legale şi să mofidice ora la maşinile de casă şi control cu memorie fiscală.

Concomitent, informăm că în conformitate cu art. 2931 alin. (1) din Codul contravenţional nr. 218-XVI din 24 octombrie 2008, exploatarea maşinilor de casă şi control fără memorie fiscală, defectate, nesigilate/neînregistrate de/la Serviciul Fiscal de Stat sau în lipsa contractului valid de asistenţă tehnică cu prestatorul autorizat se sancţionează cu amendă de la 18 la 30 de unităţi convenţionale (900 lei — 1500 lei) aplicată persoanei cu funcţie de răspundere.

Totodată, vă recomandăm următoarele materiale:
Regulamentul cu privire la exploatarea ECC. Înlocuirea memoriei fiscale va fi efectuată doar de CAT

Noul Regulament cu privire la Registrul unic al ECC

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.