04
09 2014
803

Piaţa serviciilor de acces la Internet mobil şi fix şi-a menţinut tendinţa ascendentă şi în primul semestru

Piaţa serviciilor de acces la Internet mobil şi fix îşi menţine tendinţa de creştere a numărului de abonaţi şi a veniturilor obţinute din vînzarea serviciilor respective.

Numărul abonaţilor la aceste servicii a crescut în primul semestru cu 4,9 la sută, iar cifra de vînzări s-a majorat cu 18,4 la sută, informează MOLDPRES cu referire la un raport al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Numărul abonaţilor la serviciul de acces dedicat la Internet mobil (prin modeme şi cartele pentru date) a ajuns la 276 mii, după o creştere cu 6,4 la sută, în primele şase luni ale anului, iar cel al abonaţilor la Internetul fix a avut o evoluţie mai domoală, de patru la sută, pînă la 486 mii.

Serviciul de presă al ANRCETI precizează că în ianuarie-iunie volumul total al traficului de Internet mobil dedicat a crescut cu 27 la sută faţă de prima jumătate a anului 2013, iar traficul mediu lunar generat de un abonat la acest tip de servicii s-a cifrat la 7,8 GB.

Datele ANRCETI mai relevă că vînzările înregistrate de furnizorii serviciilor transmisiuni de date şi Internet fix au crescut mai mult decît dublu în raport cu profiturile din serviciile de acces dedicat la Internet mobil.

Serviciile transmisiuni date şi Internet fix au adus venituri per totalul pieţei cu 21,4 la sută mai mari decît în prima jumătate a anului trecut, în timp ce companiile care oferă servicii de Internet mobil şi-au crescut veniturile cu 8,5 la sută.

În total vînzările de servicii de acces la Internet mobil şi fix au depăşit 600 milioane de lei, potrivit ANRCETI.

via moldpres.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.