25
08 2014
793

Producătorii agricoli vor beneficia de granturi în valoare de 17,8 mln de lei

Producătorii agricoli din sectorul horticol vor beneficia de granturi în valoare de 17,8 milioane de lei din partea Băncii Mondiale. Anunţul a fost făcut astăzi de ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, în cadrul unei conferinţe de presă, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Bumacov, cu ajutorul resurselor financiare oferite, dar şi a investiţiilor proprii de 27,4 milioane de lei, cele cinci grupuri de producători vor procura frigidere pentru păstrarea fructelor şi legumelor, linii de spălare şi calibrare a fructelor, linii de sortare şi împachetare.

În prezent nu contează doar calitatea produselor, ci şi cantitatea acestora. Asocierea producătorilor agricoli în grupuri va permite livrarea constantă pe piaţă a unor volume mari de fructe şi legume, a declarat Bumacov.

Programul de granturi a fost lansat în aprilie 2014. Suma unui grant reprezintă 50% din investiţiile pentru frigidere, linii de spălare şi calibrare, linii de sortare şi împachetare.

Ideea proiectului este că doar prin asociere, producătorii agricoli vor putea deveni competitivi pe piaţa locală şi externă, a menţionat Olga Sainciuc, manager de program la Banca Mondială
.

Totodată, astăzi este lansată cea de-a doua rundă de selecţie a dosarelor pentru programul investiţional post recoltare „Facilitarea accesului la pieţele de desfacere”. Grupurile de producători care doresc să participe pot depune dosarele la Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură pînă la 30 octombrie 2014.

Bugetul Programului de granturi este de şapte milioane de dolari şi va fi realizat pînă în 2017.

via www.moldpres.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.