02
04 2016
565

Tinerii din UTA Gagauz-Yeri vor putea învăța peste hotare doar dacă specialitatea aleasă nu este studiată la Comrat

Absolvenţii din UTA Gagauz-Yeri vor putea să se înscrie la universităţi de peste hotare doar în cazul în care specialităţile alese nu sînt studiate la Universitatea de Stat din Comrat, transmite Moldpres.

Potrivit viceguvernatorului autonomiei, Olesea Tanasoglu, din anul 2016 va fi „limitată posibilitatea absolvenţilor” de a depune actele la facultăţi din afara ţării.

Pe parcursul ultimilor ani, autorităţile regiunii au semnat mai multe înţelegeri de colaborare cu instituţii de învăţămînt de peste hotare, care prevăd inclusiv instruirea gratuită a studenţilor din UTA Gagauz-Yeri. Însă, din anul curent am decis că aceste acorduri vor fi valabile doar în cazul cînd disciplinele alese nu sînt predate la Universitatea din Comrat, cum ar fi, bunăoară, ingineria, medicina, construcţia de maşini ş.a., a declarat Olesea Tanasoglu, citată de gagauzinfo.md.

Sursa citată a menţionat că aceste măsuri sînt întreprinse pentru a susţine principala instituţie de învăţămînt superior din autonomie.

Universitatea de Stat din Comrat a fost întemeiată în anul 1991, începîndu-şi activitatea cu trei facultăţi – Drept, Economie şi Cultura naţională. În prezent, instituţia oferă posibilitatea de a studia aproape 40 de specialităţi.

via | moldpres.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.