30
03 2016
1220

Un nou regulament cu privire la serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare

Un nou regulament cu privire la serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare a intrat în vigoare. Documentul are drept scop reglementarea raporturilor juridice dintre operator şi consumator cu privire la branşarea sau racordarea instalaţiilor interne de apă şi de canalizare.

De asemenea, regulamentul se referă şi la contractarea, furnizarea şi plata serviciului public de alimentare cu apă potabilă, tehnologică şi serviciul public de canalizare, transmite Ipn.

Potrivit unui comunicat de presă al SA „Apă-Canal Chişinău”, regulamentul oferă claritate asupra unui şir de chestiuni de interes comun atât pentru consumatori, cât şi pentru operator. În acest document sunt identificate soluţiile pentru încheierea contractelor directe dintre ACC şi fiecare proprietar de apartament, precum şi reîncheierea contractelor cu gestionarii blocurilor locative.

Totodată, în regulament pot fi găsite informaţii despre evidenţa volumelor de apă furnizată, contorizarea, facturarea, achitarea, debranşarea, acţionarea în judecată etc. Furnizorul de apă informează, prin regulament, şi despre modalităţile de elucidare a diferenţei dintre volumul de apă înregistrat de contorul comun, instalat la branşamentul blocului locativ şi suma volumelor de apă înregistrate de contoarele instalate în apartamente.

În regulament, publicat deja în Monitorul Oficial, sunt prevăzute şi informaţii despre sistarea debranşării integrale a blocurilor locative pentru datorii, precum şi calcularea penalităţilor pentru neachitarea datoriilor. De asemenea, documentul conţine prevederi despre aprobarea unui tarif nou pentru proprietarii apartamentelor, cu care vor fi încheiate contracte directe cu operatorul.

Consumatorii pot găsi în regulament şi informaţii despre delimitarea instalaţiilor interne de apă şi de canalizare de instalaţiile operatorului, dar şi despre renovarea parcului de apometre pentru apartamente.

via | www.ipn.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.