News

Desfășurarea conferințelor și festivalurilor de către instituțiile publice finanțate din bugetul public național: cadrul normativ va fi modificat

Regulamentul cu privire la normativele de cheltuieli pentru desfășurarea conferințelor, simpozioanelor, festivalurilor de către instituțiile publice finanțate de la bugetul public național urmează a fi modificat. Despre aceasta anunță Ministerul Finanțelor, care, în temeiul multiplelor solicitări și interpelări ale autorităților publice bugetare, a inițiat elaborarea proiectului de modificare a Hotărârii Guvernului nr. 1151/2002 prn care a fost aprobat Regulamentul respectiv.

 

 

Inițiativa dată are ca scop revizuirea cadrului în vigoare, dar și adaptarea plafoanelor stabilite de Regulamentul menționat.

 

Regulamentul menționat este cu titlu de recomandare pentru autorităţile administraţiei publice locale la estimarea cheltuielilor necesare, în scopul desfăşurării conferinţelor, simpozioanelor, festivalurilor etc. de către instituţiile publice finanţate de la bugetul respectiv. Documentul prevede că cheltuielile ocazionate de organizarea şi desfăşurarea conferinţelor, simpozioanelor, festivalurilor etc. sunt finanţate din contul şi în limitele alocațiilor bugetare prevăzute instituţiilor publice care organizează activităţile respective.

 

Ultimele modificări la Regulament au fost operate în anul 2018.

 

Propunerile de modificare pot fi transmise până la data de 1 iulie curent pe adresa alexandru.balanel@mf.gov.md .

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

252 views

The date of publishing:

20 June /2024 07:50

Catalogul tematic

Finanţele publice locale | Noutăți fiscale

Tags:

Ministeru finantelor | activitate desfasurata | buget public | institutii publice | acte normative

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon