News

ANSA și USAID demarează colaborarea în cadrul Programului Reforme Instituționale și Structurale în Moldova

 Astăzi, 6 decembrie 2022, în cadrul unei ceremonii oficiale, au fost semnate două acorduri de colaborare între Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și Programul USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (Programul USAID MISRA). Angajamentele vor permite revizuirea și eficientizarea proceselor de business și dezvoltarea unui subsistem digital pentru emiterea și gestiunea actelor permisive emise de Agenție. Acordurile au fost semnate de către Directorul general al Agenției, Radu Musteața, și Directorul Programului USAID MISRA, David Anderson.

 

Agenția emite și gestionează acte permisive pentru activități din diverse domenii cum ar fi cel sanitar-veterinar, zootehnic, siguranța alimentelor, protecția plantelor și carantina fitosanitară, controlul semincer, calitatea produselor primare, produsele alimentare și hrana pentru animale și alte domenii vitale pentru sănătatea publică și buna desfășurare a proceselor economice.

 

În cadrul primului acord vor fi revizuite și eficientizate procesele de business pentru emiterea actelor permisive. Acțiunile vor include elaborarea de propuneri specifice de eficientizare, consultarea părților cointeresate și elaborarea documentației necesare. Scopul propus este ca, în final, Agenția să dispună de procese și proceduri îmbunătățite și eficiente pentru emiterea și gestionarea actelor permisive care vor avea un impact direct asupra activității operatorilor din sectorul alimentar.

 

În continuare, în cadrul celui de-al doilea acord de colaborare va fi dezvoltat un subsistem digital încadrat în Conceptul Sistemului Informațional Integrat „e-ANSA”, recent aprobat de Guvern. Subsistemul va fi destinat automatizării proceselor interne prin care sunt procesate cererile pentru emiterea actelor permisive.

 

Instituții:

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

717 views

The date of publishing:

06 December /2022 15:14

Catalogul tematic

Noutăți

Tags:

Reforme | siguranta alimentelor

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon