News

CCI a dat START Campaniei „De 105 ani împreună dezvoltăm afaceri”

Marți, 3 octombrie 2023, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a lansat, în cadrul unei conferințe de presă, Campania de informare cu genericul „De 105 ani împreună dezvoltăm afaceri” care va demara în perioada 03-23 octombrie curent.

 

Scopul campaniei urmărește informarea reală și operativă a mediului de afaceri și cetățenilor despre rolul și oportunitățile pe care le oferă CCI a RM în domeniul businessului, fiind un promotor al dezvoltării și susținerii antreprenoriatului, atragerii investitorilor precum și facilitării exporturilor de produse autohtone.

 

Conținutul activităților desfășurate în cadrul campaniei se referă la „substanța” comunicațiilor, legătura cu segmentul de beneficiari, astfel încât să se aducă la cunoștință mai multor categorii de public, faptul că CCI a RM:

• Are o istorie de 105 ani în care s-a afirmat ca cea mai mare asociație de business;

• Reprezintă interesele mediului de afaceri atât în raport cu statul, cât și cu instituțiile internaționale;

• Facilitează parteneriatele strategice, orientate spre atragerea investițiilor;

• Promovează relațiile economice la nivel național și internațional;

• Contribuie la aplicarea bunelor practici în dezvoltarea economică și socială a țării.

 

În aceste condiţii, CCI, într-o perioadă determinată de timp, va dialoga şi va comunica cu parteneri de dezvoltare, fialialele din întreaga țară, membri ai CCI a RM, copii și tineri – viitori susținători ai mediului de afaceri din țară, instituții mass-media, astfel încât mesajul campaniei să ajungă cât mai departe.

 

Obiectivele generale ale campaniei de promovare și comunicare se axează pe informarea populației privind oportunitățile de dezvoltare a parteneriatelor de afaceri.

 

Misiunea campaniei:

• stabilirea unei scheme optime de comunicare;

• implementarea unui plan de acțiuni de mobilizare a populației privind mediul de afaceri din Republica Moldova.

• identificarea modalităţilor de implicare a copiilor şi tinerilor în activități de comunicare despre mediul de afaceri.

 

Totodată, CCI a RM va realiza  acțiuni prilejuite celebrării a 105 ani de la fondarea instituției camerale prin:

  • diverse evenimente precum: expozițiile „Republica Moldova prezintă” organizate la Iași și Baia Mare și Expoziția internațională „INDAGRA FOOD” la București, în perioada octombrie-noiembrie;
  • Forumului de afaceri Moldova – Estonia organizat pe data de 05 octombrie;
  • întrevederea de afaceri cu Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din Israel, dl Avi Dicter, la Chișinău, care va avea loc în perioada 10-11 octombrie.
  • desfășurarea ședințelor Comitetelor Sectoriale pentru antreprenoriat din sectorul agricultura, industrie și servicii pentru a  asigura un dialog public-privat cu instituțiile publice etc.

 

La fel, în contextul deplasării delegației oficiale la New Delhi, Republica India, în perioada 3-5 noiembrie 2023, condusă de Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova, se invită mediul de afaceri din domeniul alimentar de a asista delegația pe parcursul vizitei. În această perioadă, Ministerul Industriilor de Prelucrare a Alimentelor al Indiei organizează cea de-a doua ediție a expoziției ”World Food India 2023”, la Pragati Maidan, New Delhi. Platforma își propune să reunească investitori, producători, procesatori de produse alimentare și organizații din ecosistemul alimentar global. WFI 2023 va include o expoziție, conferințe și sesiuni tematice, întrevederi B2B, B2G și G2G, mese rotunde, Food Street, premii pentru startup și multe altele.

 

Această campanie de comunicare va cuprinde mai multe categorii de public țintă, care va fi informat despre oportunitățile pe care le are mediul de afaceri din RM. În acest context, pentru a informa viitorii promotori ai businessului moldovenesc, CCI a RM va merge în patru instituții de învățământ superior (USM, ASEM, UCCM, UTM) unde va realiza ore de profesionalizare cu privire la activitatea CCI a RM și dezvoltarea acesteia în acești 105 ani, acoperind segmentul de vârstă – tineri între 20-25 ani. Diseminarea informațiilor în rândul tinerilor din școli se va realiza în cadrul evenimentului „Descoperă profesia de antreprenor”, care va fi organizat în colaborare cu Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO, în data de 16 octombrie, ora 16:00, la care sunt invitați toți doritorii.

 

Dar, cea mai importantă acțiune din cadrul campaniei este celebrarea a 105 ani de la fondarea CCI a RM, care se va desfășura în data de 20 octombrie, ora 17:00 la Palatul Republicii, alături de membrii CCI din toate raioanele țării, oficialități din RM; ambasadori; conducătorii  CCI din România și Ucraina; Eurochambers. În cadrul evenimentului va fi o galerie foto cu imagini vizuale din istoria instituției camerale și vernisajul producătorilor autohtoni.

 

Pe tot parcursul acestei perioade vor fi diseminate informații pe platformele online ale CCI a RM, referitoare la evoluția instituției camerale pe parcursul a mai mult de 10 decenii.

 

Un alt moment important al acestui an sunt cei 30 de ani de la fondarea Curții de Arbitraj Comercial Internațional, un eveniment cu o importanță deosebită pentru CCI a RM. Cu acest prilej se va organiza o conferință de presă în luna noiembrie, prin intermediul căreia vor fi anunțate acțiunile care vor fi întreprinse în legătură cu această dată semnificativă.

 

Această campanie este esențială pentru a consolida relațiile cu membrii actuali și pentru a atrage noi membri și parteneri. Cu cât mai mulți oameni sunt informați și implicați, cu atât CCI a RM va avea un impact mai mare în comunitatea de afaceri.

 

Prin implicarea în acțiunile campaniei, CCI a RM demonstrează transparență și deschidere în comunicarea cu publicul. Acest lucru contribuie la construirea încrederii în organizație și la crearea unei relații de dialog cu membrii și părțile interesate. Campania include un proces de monitorizare și evaluare, ceea ce înseamnă că CCI a RM va putea ajusta și perfecționa strategia de comunicare pe măsură ce se desfășoară. Această abordare flexibilă asigură adaptarea la nevoile și cerințele în schimbare ale membrilor și partenerilor noștri.

 

Aceste acțiuni de comunicare nu numai că vor spori impactul și eficacitatea instituțiilor camerale din întreaga țară, dar va consolida și poziția sa ca o organizații de renume în Republica Moldova. Este un pas esențial pentru atingerea obiectivelor și misiunii CCI a RM de a sprijini și dezvolta mediul de afaceri în țară, iar beneficiile, vor fi resimțite pe termen lung de către toți membrii și partenerii CCI a RM.

 

Pentru mai multe detalii despre campanie, vă rugăm să contactați serviciul de presă al CCI, telefon: 068 83 93 56.

 

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei

778 views

The date of publishing:

05 October /2023 13:37

Catalogul tematic

Noutăți

Tags:

noutati

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon