News

Cerințele tehnice ale ECC ar putea fi modificate

Comisia interdepartamentală pentru echipamente de casă și de control a propus pentru consultări publice proiectul Deciziei privind modificarea Regulamentului privind schimbul de date dintre echipamentele de casă și de control și Sistemul informațional automatizat „Monitorizarea electronică a vânzărilor”, aprobat prin Decizia CIECC nr. 26-11/1-19/01-2021 din 10.06.2021.

 

Conform notei proiectului, la etapa certificării (includerii modelelor ECC noi în Registrul unic al echipamentelor de casă și de control), cât și în rezultatul testărilor efectuate la transmiterea datelor de la ECC în SIA „MEV”, au fost depistate unele dificultăți ce au condiționat ajustarea protocolului de schimb de date dintre echipamentele de casă și de control și SIA „Monitorizarea electronică a vânzărilor”.

 

Astfel, proiectul a fost elaborat în scopul ajustării protocolului de schimb de date dintre ECC și SIA „MEV”, cât și aducerii în concordanță a datelor din WSDL versiunea II pentru toate activitățile și descrierea câmpurilor (la descrierea tipurilor de plată, la descrierea câmpurilor „Rate” și „Cost”, „Denumirea modelului ECC” etc.)

 

Totodată, proiectul prevede că furnizorii ECC vor asigura programarea în ECC a domeniului „sfs”.

 

În același timp, proiectul conține modificări și la cerințele tehnice față de ECC (aprobate prin Decizia CIECC nr. 26-11/1-19/02-2020 din 20.10.2020). Aceste cerinţe stau la baza procedurii de includere în Registrul unic al echipamentelor de casă şi de control a modelelor de ECC care pot fi utilizate de contribuabili în diferite genuri de activitate economică.

 

Conform notei proiectului, modificările se referă la stabilirea parametrilor minimi pentru 2D bar-code, excluderea din parametrii de bază ale ECC specializate pentru activitățile de organizare și desfășurare a jocurilor de noroc privind numărul meselor de joc deservite în cazinou, soldul pe feluri de fise. Dat fiind faptul că în cazinou fisele pot fi utilizate la diferite mese de joc, la moment nu este posibilă determinarea în ECC a soldurilor pe feluri de fise la începutul și sfârșitul gestiunii zilnice pentru fiecare masă. Astfel, prin acest proiect se intenționează soluționarea acestei probleme.

 

Proiectul prevede că ECC modulare trebuie să asigure generarea raportului de închidere zilnică (Raportul Z) și raportului de verificare (Raportul X) pentru fiecare loc special amenajate (loc de lucru al casierului, operatorului-casier, vânzătorului, prestatorului etc.) pentru primirea și păstrarea temporară a mijloacelor bănești.

 

Proiectul poate fi consultat până la 24 mai curent.

 

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Serviciul Fiscal de Stat | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

994 views

The date of publishing:

18 May /2023 11:32

Catalogul tematic

Noutăți

Tags:

cerințe tehnice | ECC

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon