News

Clasificarea anumitor mărfuri în Nomenclatura combinată

Clasificarea mărfurilor în scopuri vamale precum și interpretarea și aplicarea uniformă a Nomenclaturii combinate a mărfurilor joacă un rol esențial în comerțul internațional. În scopul asigurării clasificării uniformă a mărfurilor, Serviciul Vamal a elaborat proiectul Ordinului cu privire la aprobarea Regulamentului privind clasificarea anumitor mărfuri în Nomenclatura combinată. Documentul poate fi consultat până la 13 martie.

 

Proiectul este elaborat în scopul stabilirii aspectelor de punere în aplicare a prevederilor art. 54 alin (5) din Codul Vamal, potrivit cărora Serviciul Vamal are dreptul să adopte măsuri pentru stabilirea clasificării tarifare a mărfurilor.

Regulamentul va facilita înțelegerea operatorii economici privind încadrarea tarifară a mărfurilor vizate și va asigura o clasificare corectă și uniformă a acestora. Astfel, Regulamentul privind clasificarea anumitor mărfuri în Nomenclatura combinată a mărfurilor prevede încadrarea anumitor mărfuri, de exemplu: carne din piept de gâscă, carne de pește congelată, pastile contra tusei, bere din malț, alcool etilic nedenaturat, produs pe baza de dioxid de siliciu dispersat, preparat sub formă de pulbere cu conținut de 80% riboflavină, plasturi trans dermici adezivi, containere pentru gunoi, pompă de căldură, imprimantă pentru tipărirea bonurilor fiscale, mașină de recoltat nuci, validator de bancnote cu casete de numerar, pistol cu aer comprimat, bilă de vopsea pentru arme paintball, etajeră mobilă pentru transportul și depozitarea plantelor etc.

În context, pentru sporirea calității proiectului, autoritatea vamală solicit implicarea activă a tuturor subiecților interesați prin prezentarea propunerilor de rigoare până la 13 martie 2024, la adresa de email: daniela.furtuna@customs.gov.md, la numărul de tel: (022) 574-284, sau la adresa: MD-2065, mun. Chisinau, str. Nicolae Starostenco, 30.

Proiectul poate fi consultat aici.

Instituții:

Serviciul Vamal al Republicii Moldova

387 views

The date of publishing:

04 March /2024 08:00

Catalogul tematic

Noutăți | Taxe vamale

Tags:

comert international | clasificare | nomenclatura combinata | marfă

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon