News

CNAS îndeamnă plătitorii de contribuții să utilizeze noul serviciu electronic „e-Cerere Restituirea sumelor din BASS”

Casa Națională de Asigurări Sociale, în parcursul spre digitalizarea continuă a serviciilor publice din domeniul asigurărilor sociale de stat, prestează un spectru larg de servicii publice electronice. Astfel, CNAS îndeamnă plătitorii de contribuții la bugetul asigurărilor sociale de stat (BASS) să utilizeze serviciul public electronic, recent lansat: „e-Cerere Restituirea sumelor din BASS”. 

 

Acest serviciu constituie o modalitate electronică de comunicare oficială între plătitorii de contribuții la BASS și CNAS, având ca obiectiv automatizarea etapelor de depunere și procesare automată a cererilor pentru restituirea sumelor din BASS, folosind semnătura electronică.

 

Cererea electronică poate fi depusă de către plătitorii de contribuții la BASS foarte simplu, accesând pagina oficială www.cnas.gov.md/servicii electronice/e-cerere Restituirea sumelor din BASS.

 

Cererile pot fi depuse de persoanele responsabile din cadrul plătitorului de contribuții la BASS, care obligatoriu trebuie să dețină semnătura electronică sau cont de utilizator pe portalul acces.cnas.md.

 

Instituții:

Casa Națională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

535 views

The date of publishing:

20 December /2023 08:52

Domeniu:

Servicii electronice | Asigurare socială de stat

Tags:

servicii electronice | legea bass | asigurare obligatorie de asistenta sociala

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon